Vad är Längdskidor?

Längdskidåkning är en nordisk skidåkning sport. Sporten har sitt ursprung i de skandinaviska länderna i norra Europa, även om det praktiseras i många kraftigt snötäckt områden runt om i världen i dag. Längdskidåkning innebär resor i varierande terräng, snarare än skidåkning på en nedförsbacke, som i alpin skidåkning.

De flesta av kroppens muskler används i längdskidåkning i syfte att upprätthålla rörelse och kontroll. Den användes som en metod för transport i stora delar av Skandinavien fram till början av nittonhundratalet, och fortsätter att vara en populär vintersport. Cross country skidåkare kan ta enkla dagsutflykter från skidanläggningar, eller göra längre expeditioner. På längre expeditioner, skidåkare stannar vid skid bodar för skydd, eller längdåkning från lodge att lämna. I sport, spelar längdskidåkning en roll i ett antal konkurrerande evenemang. Längdskidåkning tävlingsarenorna i många delar av Europa, och sporten också finns i de nordiska kombinera evenemanget, som även innefattar backhoppning. Dessutom verkar längdskidåkning i skidskytte, där det kombineras med skytte. Flera skandinaviska länderna ingår även längdskidåkning i sin militära utbildning.

Längdskidåkning använder bindningar, den utrustning som används för att fästa skidåkare till hans eller hennes skidor, som är annorlunda än andra skidåkning tekniker. I längdskidåkning, är bindningar som New Nordic Norm (NNN) bindningar används, eftersom de ger större rörelsefrihet vid hälen. Många cross country skiers införliva även Telemark teknik, som kräver förmåga att lyfta hälen från skidan.

Längdskidåkning utrustning liknar alpin skidutrustning. Längdskidåkning kräver långa smala skidor och stavar skidor. Längdskidåkning kräver specialiserad pjäxor som är utformade för tån bindande, så att hälen förbli fritt rörliga. Dessutom bär åkaren lämplig skyddsutrustning för vädret. finns en mängd olika tekniker som används av längdskidåkning skidåkare, förutom de klassiska skidåkning. Skate skidåkning inbegriper fördelning vikt och med hjälp av skidor gärna skridskor. Telemark är en specialiserad skid teknik för svarvning och går utför som innebär att sätta majoriteten av skidåkare tyngd på utsidan skidor. Telemark av glatt, eleganta vändningar. Längdskidåkning är också en del av skijoring, där skidåkare dras av hästar eller hundar.

Många tycker att längdskidåkning är en spännande vintersporter. Förutom att vara fysiskt krävande, ger idrotten också skidåkare se varierad och vacker terräng från skidor. Av denna anledning har längdskidåkning blivit mycket populär i många områden där snöfall är tungt, såsom den amerikanska mellanvästern. Stor expeditioner gå på längdskidor resor för att utforska naturen, få lite motion, och få utanför under de kalla vintermånaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.