Vad är Konstsim?

Konstsim, även känd som mönster simning eller vatten balett är en olympisk sport som blandar simma med balett och gymnastik, och inkluderar dykning, stunts, hissar och uthållighet rörelser. Konstsim började som en organiserad idrott i början av den 20-talet, när Margaret Säljare, en kanadensisk vattenpolo-spelare, utvecklat konsten att "prydnads simning". Termen Konstsim myntades senare av tidigare gymnast Katherine Curtis att hänvisa till sin grupp av simmare, senare omdöpt till The Modern Mermaids. På 1940-talet och 50-talet, blev Esther Williams en Hollywood sensation genom att utföra Konstsim rutiner i en serie filmer.

kvinnors Konstsim inte bli en olympisk sport fram till 1984, när både duetter och arbetslag på fyra till åtta simmare tilläts tävla. Sporten är nu styrs av Fédération Internationale de Natation Amateur eller FINA. Den amerikanska laget har världsrekord för att ta emot en perfekt poäng av tio 10-talet och för att vinna flest medaljer. Konstsim har varit den mest framgångsrika amerikanska olympisk sport sedan starten, eftersom det amerikanska laget har vunnit guld eller silver medalj i varje gren.

Krav på Konstsim omfatta klädd noseclip och ett hår bulle, som hålls på plats med unflavored Knox gelatin. Konkurrens kostymer och dräkter är oftast handgjorda att passa ett speciellt tema eller musik poäng. Även om dessa poster räknas inte direkt mot poäng, men de påverkar den totala konstnärliga intrycket av framförandet. Tekniska meriter är baserat på en rad förutbestämda element, t. ex. genomförande av stroke och övergångar, svårigheter och synkronisering. Arm sektioner och siffror, liknar konståkning, krävs också, och alla delar skall presenteras i en viss ordning. Poäng dras för att röra vid botten av poolen, brist på flexibilitet, och saknade nödvändiga komponenter.

Fri rutiner är också en viktig del av Konstsim. De ger simmare möjlighet att visa konst, koreografi och musikalisk gestaltning. I preliminära tävlingar, gratis rutiner står för upp till 65% av den totala poängsumman.

Konstsim rutiner kan vara från två och en halv till fem minuter beroende på tekniska krav och antalet simmare. Solos vanligen under tre minuter, medan stora grupper använder sig av längre rutiner för att inkludera alla tekniska element. Eftersom Konstsim rutiner kräver exceptionella andningskontroll, domare tar även hänsyn till möjligheterna för simmare att bevara illusionen av effortlessness medan du håller andan i upp till två minuter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.