Vad är Free Comic Book Day?

Free Comic Book Day är en dag då deltar komisk butiker ger bort vissa frågor av serier gratis till sina stamkunder. Denna händelse går i spetsen för serietidningen industrin i Nordamerika, även butiker över hela världen är välkomna att delta, och det tenderar att locka en stor medial uppmärksamhet. Av tradition sker Free Comic Book Day den första lördagen i maj efter en stor serietidning närstående eller superhjälte baserade filmen släpps. Den första fria Comic Book Day hölls under 2002, med flera mål. Det var tänkt att främja serier till nya läsare och samtidigt vädja till gamla läsarna att återvända till genren, och även tacka lång tid comic konsumenter. Varje år Gratis Comic Book Day arrangeras av Diamond Comic Distributors, en stor distributör av serier i Nordamerika, som samordnar med förlag för att erbjuda utvalda upplagor av serier till mycket låga kostnader för att lagra ägare.

Medan Comics valts för Free Comic Book Day är inte gratis för butiken ägarna, kostnaderna hålls tillräckligt låg för att ge Comics bort gratis är genomförbart. Deltagande butiker i allmänhet har enats om att minst 10 av de serier som utsetts för Free Comic Book Day, med andra titlar är tillgängliga för dem som vill ha dem, inklusive specialutgåvor producerats särskilt för Free Comic Book Day. Vissa store ägarna också välja att rabatten andra varor för kunder som kommer in på Free Comic Book Day.

 

Store politik på Free Comic Book Day varierar. Vissa butiker bara delar ut en komisk per kund, medan andra ger kunderna möjlighet att välja flera av fri serier som erbjuds. Inte alla serietidning butiker delta, antingen för en förteckning över deltagande butiker kan man söka på nätet efter "gratis serietidning dag" och deras område, eller be sin lokala oberoende bokhandlare eller serier butik om de deltar. Butiker som inte har planerat för deltagande kan ändra sig om de anar nog allmänt intresse.

En del kritiker av Free Comic Book Day har påpekat att det främst är inriktat på produktionen av stora serietidning företag, snarare än mindre, oberoende förlag. Dock är förhoppningen att när folk börjar läsa serier och frekvent en serietidning butik, kommer de att växa intresserad av erbjudanden från mindre kända förlag och författare, vilket gör Free Comic Book Day ett erbjudande till alla typer av serier, inte bara produkter av publishers like Marvel och DC. Många mindre förlag och distributörer har inte råd att erbjuda sina produkter till låg kostnad, vilket gör det ekonomiskt omöjligt för dem att ingå i Free Comic Book Day.

1551808495.pdf 1551808496.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.