Vad är Equine bete?

bete för din häst är en av de mest kostnadseffektiva strategier du kan anta. Friska betesmarker kan spara tid och bekymmer. Minst två hektar per häst är perfekt.

Olika regioner diktera sina egna rekommendationer för friska betesmarker. I allmänhet en komplimang av Ängsgröe, timotej, klöver och blålusern är en idealisk kombination. Medan klöver och alfalfa är baljväxter och rika på protein, kommer fibrer bluegrass och Timothy bidra till att balansera ut rikedom. Om ges tillräckligt med utrymme kommer hästar använda sina instinkter för eget bete. De kommer att beta på rika områden av betesmarker och uträtta sina behov och urinerar, obearbetat, rensade områden. Denna naturliga beteende styr parasit befolkningen i vilda hästar.

 

bete bör omfatta gödsel pick-up. Detta bör ske dagligen eller åtminstone, varje vecka. Om du väljer att dra dina betesmarker med en harv istället, de områden som behöver stängas för minst en vecka till tio dagar, längre om vädret är svalare. Det är klokt att skilja dina betesmarker i avsnitt och rotera dina hästar därefter. Varje årstid ger olika intressen och riktlinjer för ditt bete samt din valdeltagandet. Som regel kommer mycket tidigt på morgonen och kvällen gräs vara högre sockerhalt. Gräs som har utsatts för frost kan orsaka mag-tarm störningar. Detta är särskilt viktigt att ha i åtanke om du har en häst som är benägen att fång.

 

Fall är inte betesmarker kan inspirera din häst på prov växter han normalt skulle motstå. Detta försätter honom i riskzonen för växternas förgiftning. Vissa växter är som mest toxiska nivåer under den här tiden på året, såsom horsenettle, vita snakeroot och giftig svamp som kan angripa rajgräs. Du kommer att vilja kontrollera med din lokala förlängning kontor för en lista över giftiga växter i ditt område.

 

Nya våren gräs är mycket rik på kolhydrater och bör balanseras genom att komplettera med vanligt gräs hö. Gräs reagera på kyla genom att öka deras nivåer av enkla sockerarter och kolhydrater lagring. Detta hjälper till att skydda anläggningen cellerna från att frysa men är hårt på hästens matsmältningssystem. En av de viktigaste tiderna för ditt bete är efter den sista vårfrost. Det är dags att rengöra din betesmarker från vintermånaderna. Ta bort eventuella kvarvarande gödsel, lägg ett tunt lager av kompost till områden som verkar bristfällig, och vila betesmark för ungefär 6 veckor under våren regnperioden. Detta gör att dina betesmarker för att återskapa och dessutom skyddar fot på din mark.

 

Under denna betesmarker vila, de flesta tycker att det är fördelaktigt att ha några små uppoffrande områden för din hästs bli. På grund av den höga kolhydrater räkna på din våren gräs, är det lämpligt att göra en första styckning innan återinföra dina hästar till deras betesmarker. Detta gäller särskilt om du har känsliga hästar med ömtåliga digestions.

När du blivit bekant med begreppen bete, kommer rutiner naturligt smälta in i det diktat årstiderna. Med den ökande efterfrågan på jordbruksmark och en höjning av gröda, hö och betesmark blir knappa. Denna faktor i sig är ett viktigt skäl till ditt bete på allvar och skydda din hästs framtid.

1221806502.pdf 1221806539.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.