Vad är Dungeons & Dragons?

Dungeons Dragons ™, ibland D D eller DnD för kort, är en bordsskiva rollspel skapat av Gary Gygax och Dave Arneson som publicerades första gången 1974. Spelet har fortsatt att utvecklas, med ytterligare material som finns att köpa som expanderar upplevelsen. Spelet bygger på fantasin hos spelarna, men strikta regler styr under lek. Om du vill spela Dungeons Dragons ™, är det viktigt att ha de tre böckerna grundläggande regel. Dessa är de Players Handbook, Dungeon Master's Guide och Monster Manual. Spelarna Handboken innehåller all information som en spelare måste skapa en karaktär, och de regler som styr de åtgärder en spelares karaktär sannolikt kommer att ta. Dungeon Master's Guide innehåller alla de detaljerade regler och information man behöver vara Dungeon Master, eller domare. Slutligen innehåller Monster Manual statistik från monster att spelarna kommer sannolikt att möta under ett äventyr, med att motverka betyg, betyg förmåga, och en beskrivning av livsmiljöer och temperament.

Spelare i Dungeons Dragons ™ måste först skapa karaktärer med hjälp av ett tecken skapas. Tecken få förmåga betyg vid skapandet period som beskriver attribut karaktär, såsom styrka, intelligens, fingerfärdighet, etc. Spelare måste då välja ett begränsat antal av kunskaper och färdigheter för sina karaktärer, samt köpa startutrustning från en uppsättning belopp fiktiva guld.

Ursprungligen var tillgängliga karaktärer jaktplan, präst (priest) och magi användare med varje klass är specialiserade inom ett visst område. Spelet har utvecklats under åren, och nu Dungeons Dragons ™ erbjuder ett brett utbud av start karaktärer. Ytterligare klasser återfinns i kompletterande material som skapats för spelet. Efter karaktärerna har skapats, kommer spelet Dungeon Master leda spelarna genom en hög fantasy miljö. Den Dungeon Master kommer att beskriva miljön och situationen som presenteras för karaktärerna, och spelarna kommer varje beskriva hur deras individuella karaktär kommer att reagera. Vanliga situationer presenteras för tecknen är övervinna hinder på vägen, besegra monster, och hitta skatten.

Resultatet av en karaktärs försökte åtgärder i Dungeons Dragons ™ kräver oftast spelaren att rulla en tärning, med modifiera beroende på de tecken klass, förmågor och miljömässiga svårigheter. Även om de inte skapade speciellt för Dungeons Dragons ™ kräver spelet varje spelare att ha flera fyra-, sex, åtta, tio, tolv och tjugo-sidig tärning. En digital slumpgenerator också kan användas, om detta tillåts av Dungeon Master.

Genom att besegra monster och lösa problem, spelbara karaktärer får erfarenhetspoäng som symboliserar den kunskap vunnit på sitt äventyr. Efter tecken få tillräckligt med erfarenhetspoäng kommer de att öka sin "nivå", ett drag som är vanligt i många Rollspel. Sedan han vunnit en ny nivå, kommer tecken öka i styrka, få nya kunskaper, förmågor och bättre attack och betyg försvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.