Vad är Breakaway Stigbyglar?

Breakaway stigbyglarna är stigbyglar som är konstruerade för att lossna från sadeln om en ryttare faller, så att föraren inte kommer att dras om hans eller hennes fot är fångad i stigbygeln. Dessa stigbyglarna öka kraftigt ryttare säkerhet, rädda ryttare från svåra skador och även dödsfall. De flesta företag som tillhandahåller tack bära utbrytning stigbyglar i olika stilar som passar alla riders; dessa stigbyglar kan verkligen rekommenderas för ovana ryttare eller arbetar med nervösa hästar. När en ryttare faller ur sadeln, att bli instängd i stigbyglarna är ett stort problem. Förutsatt att föraren bär en hjälm för att skydda huvudet, så länge han eller hon kan rulla bort från hästen, är risken för skador ganska minimal. Men om ryttarens stövlar eller är intrasslad i stigbyglarna, kommer hästen drar föraren tills den bestämmer sig för att stanna, och dra får panik hästen, orsakar det gå ännu längre än den skulle ha annars. Förutom att vara ganska förnedrande, kan detta också vara mycket smärtsam, ryttaren blir skavde, och han eller hon riskerar att sparkas eller släpas över hinder, vilket kan vara mycket farlig.

Om en ryttare använder utbrytning stigbyglar, när han eller hon faller, stigbyglarna bort, så att ryttaren att rulla bort från hästen medan djuret går fri. Stigbyglarna kan enkelt återanvändas i sadeln när hästen har lugnat sig och stannar. Beroende på villkoren för hösten kan rida återupptas, eller det kan skjutas upp till häst och ryttare känner mindre upprörd. Dessa stigbyglar arbete på flera sätt. Vissa är helt enkelt fästs med kraftiga gummiband som håller upp under normala förhållanden ridning, men ge vika under hård press. Andra är konstruerade med krokar som vrids ur stigbygeln läder om stigbyglarna flytta ut från normal körställning, vilket skulle vara fallet om en ryttare föll med stöveln i stigbygeln. I vissa fall, stigbygeln och stigbygeln läder båda bryta sig ur sadeln.

När du beställer utbrytning stigbyglar, är det en god idé att förstå hur de fungerar, och köpa stigbyglar som är lämpliga för den typ av sadel man använder. För människor som visar sina hästar, kan det vara lämpligt att kontrollera huruvida breakaways är tillåtna i utställningsringen, och om de är, om det finns en speciell stil som ska användas. Liksom alla tack, utbrytning stigbyglar nytta av regelbundet underhåll, som omfattar rengöring, smörja av metalldelar för att förhindra rost och kontroller för skador som kan förorsaka stigbyglarna för att bryta eller misslyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.