Vad är Basic Ryktning?

Ryktning är en trevlig tid delat med din häst. Det är en tid för limning, kontroll för skador, och få en känsla av hans nuvarande tillstånd av välbefinnande. Det finns en mängd olika varor tillgängliga för att göra Ryktning en lätt uppgift. Man föredrar naturliga borst borstar, som är gjorda av antingen tagel och vildsvin. Syntetiska borstar har en tendens att orsaka håravfall och går sönder, särskilt av man och svans.

För grundläggande Ryktning, börja med att placera din häst i syllarna eller en plats där han är bekväm och kommer inte att bli störd. Detta bör vara en speciell tid att njuta av varandra utan avbrott. Om din häst är sprider sin vinterpäls eller om han har torkat slam på honom, börja med en utgjutelse blad. Dessa blad är metall och har fina tänder för att fånga lera och utsöndring hår. Använd inte kasta knivar på benen, ansiktet eller andra känsliga delar av hans kropp. börjar avlägsna ytan smuts med hjälp av en gummi curry eller gummi grooming handske. Detta bör ske i en cirkulär rörelse. När ytan smuts hävs, kan du använda en styv dandy borste för att ytterligare lossa och ta bort djupa smuts och föra den till ytan. Detta pensel bör användas med en snärta rörelse.

Om säsongen är sval och bad är inte ett alternativ, kan ett vakuum vara en stor tillgång. De flesta hästar accepterar dammsugning om de förs till det ordentligt. Börja med att låta din häst att bekanta sig med ljudet av motorn. Nästa plats handen på hästens skuldra och sätta vakuum ovanpå handen så att han kan få känna av vibrationer utan att känna den sugande erfarenhet. När din häst är bekväm med den känsla av vakuum, man kan införa vakuum direkt, medan lugnande honom att detta är normalt och säkert.

Nästa steg i din Ryktning är att välja din hästs fötter. Använda en hov plocka, städa ur "groda" som börjar vid hälen och flyttar bort från dig, mot udden av V på undersidan av foten. Rengöra din hästs fötter är en viktig övning som ger dig möjlighet att upptäcka eventuella skador eller sprickor. Områden av värme kan föreslå en abscess, skada eller början något skede av hälta. När du rengör foten, varsel om det finns någon lukt, som anger han utvecklar trast (svamp).

Manes, svans och pannlugg har borstar och kammar särskilt utformade för dem. En del människor föredrar att inte borstar hästens svans som det kan orsaka en del går sönder och slutar split. De föredrar hand plocka och separera svansen manuellt. Det finns flera balsam, såsom Visa Sheen, som kommer detangle svansen och gör det lättare att arbeta med. Manes är trimmade eller vänster naturligt enligt dina önskemål disciplin. Ansiktsbehandling hår är ofta rakat, men det är viktigt att inse att hästar förlita sig på styva morrhåren runt munnen som känselspröt. När dessa Ryktning steg är avslutat, använd en mjuk borste över hela hans kropp. Använd en liten, mycket mjuk Bush för hans ansikte. Detta steg anses polering eller efterbehandling. Slutligen, använd en fårskinn grooming mitt att ta fram det lysa i din hästs päls och ta bort alla märken av svett eller tack. Du kan också spraya dina mitt med Visa Sheen för en färdig look eller fly spray för att försäkra sin bekvämlighet.

De flesta hästar trivs på den trevliga erfarenheter av häst grooming och känsla ren. Borstar aktiverar även deras matsmältning så att den främjar god hälsa också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.