I Skidåkning, vad är en Black Diamond?

En skidbacke med en svart diamant rating sägs vara en av de svårare backarna i förhållande till andra runt omkring. Vid prövningen pisterna kategorier, har den svarta diamanten traditionellt varit det svåraste, men på senare år har en dubbel svart diamant beteckning har genomförts. Oavsett om det är en enkel eller dubbel svart diamant, kommer det fortfarande vara en av de svårare lederna på ett visst resmål. Det bör påpekas att det inte finns något nationellt eller internationellt system för rating spår. Det är upp till varje skidort eller skidområdet att bestämma sitt eget klassificeringssystem och stigar kommer att markeras i förhållande till andra spår på fastigheten. Detta ibland kan vara förvirrande och det går ett spår med samma längd, bredd och lutning kommer att markeras på olika sätt på två olika platser. Den svarta diamant är ett av flera pisterna nivåer. Andra inkludera den gröna cirkeln, i allmänhet anses vara den enklaste spår för nybörjare, och den blå kvadrat, som är en mellanliggande spår. I Europa är systemet lite annorlunda. Medan Lederna är markerade med samma färg, kan de former eller inte får användas. Grön är fortfarande det enklaste, följt av blått och svart som svårigheten ökar. Vad skidbackar köra, bör den svarta diamanten endast prövas genom skidåkare som har en hel del erfarenhet och är bekväma trafikerar trails omdömen på lägre nivåer av svårigheter. Eftersom det inte finns något standardiserat bedömningssystem, är det alltid bra att börja på en lägre kreditbetyg spår då man kör i ett okänt område. Detta kommer att ge åkaren en uppfattning om hur betyg kan fungera för just den platsen.

en skidbacke klassad som en svart diamant är ofta en av de brantaste på kullen. De kan också vara smalare än de flesta andra spår, vilket kräver mer frekventa hårnål vänder för att kontrollera hastighet och positionering. Risker kan omfatta klippor, träd och stenar. En svart diamant spår får eller inte får trimmas, beroende på anläggningens rutiner.

En dubbel svart diamant Kursen är ibland betydligt svårare än en svart diamant . Dessa kurser kan ha extremt branta sluttningar och ofta inte tränas. Det är upp till åkaren att korsa berg på ett ansvarsfullt sätt och de försöker dubbel svart diamant som inte är redo för det utsätter sig för risk för allvarlig skada.

12221820470.pdf 12221821009.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.