I Baseball, Vad är en Hit and Run?

En hit and run är en term inom baseball som beskriver en löpare på bas försök att stjäla en bas medan torped /smeten i kontakt med bollen. Löparen är igång innan bollen hit, så han måste förlita sig på styrkan i spelaren på bat att faktiskt träffa bollen. Om slagmannen inte slår bollen, så tekniskt sett är löpare på bas är helt enkelt försöker att stjäla en bas, som mycket kommer mer sannolikt att leda till ett ut.

Team med fattiga stadsområden kan försöka med hit and run oftare än ett lag med många pålitliga hamrar. Detta beror på att slå och springa Pjäsen är ett försök att kompensera för bristen på bra träffar på bollen genom att flytta spelare fram till nästa bas. När en träff och arbetar sikt kan flytta laget mot att få några fler poäng. När det inte är sannolikt att resultera i två outs för ett lag. En hit och köra det misslyckas kan likna det här exemplet:Löpare på första bas förskott fram som kulan lämnar krukan hand. Han gör sin löpa innan bollen kommer i kontakt med bat. Smeten missar bollen eller träffar ett popup-fluga som snabbt fångas. Bollen är snabbt kastas till andra Baseman innan löpare kommer dit. Slutresultatet är två outs. Den hit and run är framgångsrika när smeten i kontakt med bollen, och skickar den långt bort att löpare har tid att framgångsrikt stjäla basen. Ibland kan det slå och springa bli ännu mer riskfyllda bunt och kör, där spelaren endast träffar bollen ett varv eller två. Detta kan också resultera i två outs, eller tre om spelare på andra och tredje bas försöker köra.

I själva verket triple play, få tre spelare ut, är mycket mer sannolikt med hit and run strategi. Om två spelare på grund stanna på basen till dess bollen är säkert i luften, de är fortfarande säker. Om de kör, och bittra strejker ut eller träffar ett popup fluga som fångas, träffen och kör avslutar inningen, om de andra två spelare inte kan göra det till nästa bas. Allmänhet en hit and run kommer inte att prövas om inte löpare på bas är tämligen säker på att torped har en bra chans att träffa bollen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.