Hur kan jag få en Jaktkort?

Skaffa en jakt licens är ett krav för laglig jakt av en jägare i Förenta staterna med undantag för vissa fastighetsägare. De lagar som reglerar jakt skapas och upprätthålls främst genom att varje enskild stat's Department of Natural Resources and Wildlife Management, även om det finns någon federal stadgar. Generellt sett är en jakt licens erhålls i jägarens hemland och gäller i ett år.

Varje stat har olika lagar och förordningar beträffande jakt licensiering. En jakt licens erhålls genom att betala det föreskrivande avgift tilldelas den typ av licens som köps. I vissa stater finns separata licenser behövs för jakt och fångst. Kombination licenser kan också köpas och fiskekort kan ofta kombineras med jägarexamen. Vissa stater tillåter jägare att köpa en enda licens livstid jakt och kan erbjuda rabatter för seniorer och funktionshindrade. Jägare som jagar utanför deras hemvist stat kan köpa icke-licenser bosatta jakt i vissa fall.

Avgifterna för jakt licens varierar liksom ålderskravet. Vissa stater kan kräva att de sökande vara 16 år och andra kan kräva att de sökande vara 17 eller 18 år. En form av ID krävs för att få en jakt licens, oavsett lokalisering eller ålder. Varje stat är en kopia av nuvarande jaktbestämmelser varje år och jägare bör rådgöra reglerna innan du köper en jakt licens för att garantera att de är lagligt tillstånd att jaga önskade spel, metod och årstid. Förutom en jakt licens, kan vissa andra krav krävas. Jakt rådjur måste du köpa ett rådjur tagg utöver licensen. I stater där mer än ett rådjur är tillåtet, kommer jägare behöver en tagg för varje kill. Andra spel särskilda bestämmelser kan gälla beroende på plats också.

En jägare kan få en jakt licens från de flesta sportaffär butiker samt deras respektive statens DNR eller Gaming Commission. Licenssystemet året inleds i juni i de flesta områden. I många fall, stater tillåter licenser att köpas online eller via telefon också. För information om hur du erhåller ett utländskt jakt licens i en annan stat än hemma ska jägarna tala direkt till statens Gaming Commission.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.