Hur håller jag Värdering av tennis?

För många nybörjare, kan poängen i tennis vara en omtumlande, och något förvirrande uppsättning av siffror och fakta. I vissa fall kan det hindra vissa från att ens efter spelet alls. Men med en enkel förklaring, är det möjligt att förstå hur poängen i tennis hålls och hålla reda på vem som vinner och förlorar.

För det första, en av de mest förvirrande saker om poängen i tennis är hur spelet punkter poängsätts. Den första punkten en spelare vinner kan noteras som "15. " Den andra punkten som spelare vinner är 30, men efter det är 40. Poängen spelaren vinner efter 40 kallas "spel", vilket betyder att spelaren vinner spelet. Det tar sex matcher för att vinna en uppsättning och vanligtvis två set för att vinna en match. innehåller emellertid regler för värdering i tennis några undantag från dessa allmänna scoring scenarier. Först om båda spelarna (eller lag i dubbel) når 40 poäng, det heter Deuce. Från tvåa, måste spelaren vinner två på varandra följande poäng för att vinna spelet. Om servern vinner den första punkten är det kallas "fördel", och om återvändare vinner, det heter "fördel ut. "Det är vanligtvis förkortas till annons i eller annons ut. Om spelaren misslyckas med att vinna poängen på hans eller hennes fördel, att poängen avkastning tusan. I de flesta fall finns det inga gränser för hur många tvåor ett enda spel kan ha. När en spelare har vunnit sex matcher, reglerna om värdering i tennis i allmänhet diktera han eller hon har vunnit set. Men för att vinna den inställda, måste spelaren ha nått sex matcher med en marginal på minst två. Om poängen i uppsättningen är från 6 till 5, måste ett annat spel spelas. Om båda spelarna nå 6 spel, är ett tiebreak brukar spelas. I de flesta tiebreak regler, i den första spelaren att nå 7 poäng i tiebreak vinner uppsättning, så länge de har minst en marginal på två punkter.

Även om många har spekulerat om var ursprunget för poängen i tennis kom från, är sanningen vet ingen. Det mest logiska teorin är poängen i tennis är baserad på fyra viktiga punkter på en urtavla-multiplar av 15. Dock under förutsättning att inte förklara varför den tredje punkten är 40 när det borde vara 45. Vissa spekulerar i att poängen 40 kom bara en stenografi form av säga 45 och snabbt blev standard. Om detta är sant skulle det vinnande punkt, som inte är officiellt heter, logiskt 60. Detta skulle fullborda cirkeln på en urtavla, alltså slutföra spelet om man skulle fortsätta att logiskt tillämpas analogt.

En del ligor bortse från de allmänna reglerna för poäng i tennis och räkna poäng genom att använda samma nummer. T. ex. inom ett spel, skulle poängen vara bara 1, 2, 3, 4. Den första person till 4, vinna med två, vinner spelet. Likaså, om båda spelarna hade 3 poäng, skulle värdering fortsätta räkna upp dem tills någon kunde bygga en marginal på två punkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.