Hur ändrar jag en cykel Tire?

En av grunderna i cykel underhåll är möjligheten att ändra en cykel punktering. Oavsett om anledningen till förändringen är att laga en punktering eller lägga till nya däck som passar för olika typer av terräng-och vägförhållanden, möjligheten att ändra en cykel däck är en viktig färdighet för varje person som äger en cykel. Här är en enkel uppsättning instruktioner som hjälper även nybörjaren komma in i swing att byta cykel däck.

För det första är det viktigt att samla in de nödvändiga verktygen. Detta kommer att innefatta en uppsättning cykel verktyg och minst en ersättare innerslang i däcket. Den typ av verktyg som krävs kommer att variera, beroende på byggandet av cykeln. Nyare modeller ibland framställs med frigöringsspakarna att tillåta avlägsnande av ett hjul från axeln med en enkel "push /pull. Äldre modeller har i allmänhet axelmuttrarna som håller cykeldäck på plats. Vet vilka verktyg du behöver och ha dem på sidan innan du börjar ändra något cykeldäck. Vid denna punkt, är du redo att ändra en cykel punktering. Det andra steget i processen att ändra en cykel däck är att knäppa cykeln över, så att hjulen från marken. Det gör det lättare att vända hävarmar eller lossa axelmuttrarna. När hjulet är fri från axel, lyft däck och hjul från axeln. Om det finns någon luft kvar i däcket, avsluta deflatera röret. Använd ett däck verktyg för att sakta arbeta mellan däcket och fälgen i hjulet. Tanken är att fälla upp kanten av däcket så att den är fri från kanten. Arbete runt kanten till kanten eller fåll av däcket är överlappande över kanten. Bort däcket och slangen från fälgen.

När däcket är av fälgen, kan du lapp antingen punkterats röret eller ersätta det med ett nytt. Att ändra en cykel däck innerslang, helt enkelt bort den från insidan av däcket och arbeta i ett nytt. Se till att det nya röret är mer eller mindre jämnt placerade i däcket. Det ska inte finnas någon tråd eller nyper i röret, eftersom det kommer att blåsa upp röret omöjlig senare. När röret är på plats, sakta börjar arbeta däcket och slangen tillbaka på fälgen. Detta innebär att man vänder den process som används för att ta bort däcket i första hand. Rulla däcket på plats över kanten på fälgen, och använd sedan däcket verktyg för att kontrollera att fåll eller kanten av däcket fast igen i läge på kanten, utan överhäng. Som ett sista steg i processen att byta cykel däck, blåsa upp nya däck och slang, med på att se hur mycket trycket på rätt nivå. När däcket är uppblåsta, säkra däcket till axeln med nötter eller genom att använda spaken för att låsa däcket på plats.

Att lära sig att ändra en cykel däck är inte en svår process. Även personer som inte anser sig vara mekaniskt lutande bemästrar uppgiften på kort tid. Genom att se till att rätt verktyg finns till hands och använder dem på rätt sätt är det möjligt att ändra en cykel däck på bara några minuter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.