Vilken utrustning behövs för Klippklättring?

Bergsklättring är en mycket populär sport som lockar entusiaster från alla hörn av världen. Eftersom bergsklättring kräver practicanys att stiga brant berg och klippformationer, måste specialutrustning användas. Grundläggande bergsklättring utrustningen består av rep och sadelgjord.

Klättring rep kan vara dynamisk eller statisk, som hänvisar till mängden elasticitet. Bergsklättring linor är oftast mångfärgade och är gjorda av tvinnade fibrer täckt med ett skyddande skikt. Sadelgjord hänvisar till en viss typ av platta lina som används mest som ankare förlängning och selar.

Andra bergsklättring väsentligt inkluderar:
  • carabiners : metall loopar med skruvad öppning eller port, som används som kontakter mellan repen , klättring hårdvara och diverse bergsklättring material. Två carabiners som sammanfogas av en slinga av bandet kallas QuickDraw, och används för att fästa bergsklättring rep ankare.

  • Harness : Selar kan vara så enkelt en bit loopas rep eller så komplext som hela kroppen versioner. Den vanligaste typen av sele som används vid bergsklättring är känd som en "sitta sele," och den består av ett bälte som omger midjan och sedan loopar runt benen. Vissa selar är vadderade för att förhindra nötning och göra klippklättring bekvämare.

  • Belay Devices : Belaying handlar om den del av "föda" repet till en kollega klättrare, vilket gör att belayer att kontrollera repet så att en klättrare kan aldrig ligger mycket långt, även när han eller hon glider helt fel ansikte berget. En Belay enhet är en enkel bit metall som orsakar friktion och hjälper till att kontrollera eller stoppa frisläppandet av repet.

  • Bergsklättring kläder : KLÄTTERSKOR, belaying handskar och hjälmar är alla viktiga delar av bergsklättring utrustning. KLÄTTERSKOR är vadderade skor som har en särskild ensam gjort av mjukgummi, vilket hjälper klättraren grepp till klipporna enkelt. Belay handskar är viktigt att hålla ett hårt grepp om repet och samtidigt undvika rep bränna på händer och handleder. Hjälmar sällan används av klättrare, trots att de rekommenderas. En bra hjälm kan skydda en klättrare från nedfallande föremål, konsekvenser och väderrelaterade risker (t. ex. istappar).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.