Vilken typ av häst är lämplig för jakt?

Jakt på hästar är en gammal sport som många målningar och gobelänger intyga. I många regioner i världen, idrottare fortsätta att jaga från hästryggen, både för att behålla gamla traditioner och eftersom det kan vara spännande, utmanande och väldigt roligt. Dock är inte alla hästar lämpade för jakt. En jakt häst måste ha en unik uppsättning av färdigheter och förmågor, och ryttare som håller på att bygga en jakt häst för första gången bör överväga inköp noga. En jakt häst ska inte heller förväxlas med en jägare klass visa häst, även om många jägare är lämpliga för jakt, eftersom samma kompetens som konstaterats i utställningsringen behövs på området.

Temperament är en viktig egenskap i en jakt häst. Jakt hästar måste kunna hantera höga ljud, varierande terräng, och ibland förvirrande kommandon med jämnmod. Denna typ av häst är ibland kallad "bombsäkert," eftersom det tar mycket att skallra en väl utbildad jakt häst. Om ryttaren har för avsikt att jaga med hundar, ska en häst vara bekant och bekväm med hundar. En jakt häst måste också vara intresserad av spänningen i jakten, och villiga att begå stora mängder energi för sin ryttare. När det gäller kompetens, en jakt hästen behöver för att kunna hoppa över en rad olika hinder och hantera en rad terräng. Jagar följer inte ställa eller etablerade stigar, så hästarna kan stöta på staket, häckar, murar, bäckar och mycket kuperad terräng. En jakt häst bör vara extremt surefooted och säker. Dessutom är uthållighet ett måste, eftersom en jakt område kan resa ett långt i jakten på stenbrottet.

Populära raser för jakt omfatta fullblod och Quarterhorses. Vissa ryttare arbeta med större raser som halvblodsaveln med framgång. Dock är extremt tunga hästar som utkast hästar inte rekommenderas för jakten fältet. Mycket små ponnyer kan också ha svårt, speciellt passerar högt stängsel. Däremot kan en liten robust ponny vara ett utmärkt val av jakt häst för ett litet eller nya ryttare, särskilt om han eller hon rider med hiltoppers, bakom den största jakten fältet.

>

att plocka ut en bra jakt häst, hjälper det att prata med jakten befälhavaren som övervakar din jakt. Som en allmän regel, människor som är intresserade att ta upp idrotten bör sträva efter en lokal jakt och be att få åka som gäst, ibland låna hästar från andra medlemmar. När någon är accepterat i en jakt som om han eller hon kan se till inköp av en jakt häst lämpad för den regionala terräng. Jakten Befälhavaren kan ha rekommendationer för raser av hästar, tränare, eller ens en specifik häst säljas. Alltid prova en jakt hästen innan man köper en, helst i jakten du planerar att åka i, med tillstånd av ägare och befälhavare jakten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.