Vilka olika typer av trollkonster?

Det finns bokstavligen tusentals olika trollkonster utförs dagligen och många trollkonstnärer arbeta mycket hårt för att skapa nya. Även om det vore en utmaning att lista alla dessa individuella trollkonster, nästan alla av dem har ett fåtal gemensamma mekanismer eller tekniker. Genom att studera dessa grundläggande formerna av trollkonster, skulle man kunna räkna ut hur en större illusion eller flykt är utfört. Många gånger är hemligheten bakom trollkonster inte i mekanismen eller tekniken i sig, men i showmanship för den utövande konstnären och hans eller hennes manipulation av publiken. är några trollkonster ansåg själv arbetar. Någon invigt i hemlighet eller vetenskapen bakom tricken kan göra det med framgång varje gång. Passerar fjärdedel genom en dime storlek hål är ett exempel på ett självständigt arbetande magiskt trick. Magikern böjer ett papper med en dime-stora hål på mitten, sedan lägger kvartalet i det delade hålet. Genom att böja ut båda sidorna av hålet bör kvartalet falla igenom utan att riva sönder papper. Några trollkonster med matematik eller kort anses själv-arbete, eftersom ordningen på korten eller de siffror som inte förändras.

Andra trollkonster arbete genom jippon. De objekt som används i vissa trollkonster ändras på något sätt att garantera ett lyckat resultat. En gimmicked kort kan ha två olika färg, beroende på vilken hälften magikern väljer att avslöja. En gimmicked mynt kan vara riggad att böja på mitten och sätt ihop sig "magiskt". En del magiker använder falska tummar eller andra bihang hålla försvann objekt. Ett gummiband eller utveckla hook-and-string system kan dra objekt utom synhåll snabbt. Objekt brutit igenom psykiska krafter kan faktiskt drabbas av spänning fyllda fjädrar lastade inuti tabellen. Dessa typer av trollkonster lita på hemlighållande och vilseledande att fungera som planerat.

Magic tricks som utförs närbild ofta förlitar sig på vilseledning och överlägsna kunskaper manipulation. Magikerna göra mynt verkar försvinna med hjälp av kontrollerade droppar eller plädar. En skicklig trollkarl kan placera ett föremål i ena handen och använda vilseledande att övertyga publiken en överlåtelse har skett. Under tiden har magikern tillräckligt med tid för att dölja mynt i sin hand eller ficka.

Samma princip om vilseledande och otillbörlig även när många kort trollkonster. Ett kort kan visas för publiken, men det kommer inte nödvändigtvis vara samma osedda kort läggs tillbaka i leken. Trollkonster med vilseledande och otillbörlig ofta kräver månader av praktiken innan de kan utföras framför en levande publik. En annan typ av magi trick populära hos publiken är scenen illusion. Dessa trollkonster ofta utförs i stor skala, med vackra assistenter hjälpa magikern och utarbeta ljus eller musik signaler styra åtgärden. Illusioner bygger huvudsakligen på att lura publikens känsla av vision.

Speglar hållas exakt vinkel mot varandra kan dölja utrymmet under ett bord. En assistent kan ses in i en låda, men två kan faktiskt utgöra synlig huvud och fötter. Ett blad kan visas att penetrera en assistent kropp, men boxen faktiskt innehåller mycket mer utrymme. Även bortfallet av en hopplöst stora objekt som ett jet flygplan bygger på publikens övertygelse att objektet fortfarande på samma plats.

Slutligen några trollkonster lita både gimmickry och verkliga fysiska färdigheter. Rymningar och extrema stunts kräver en högre nivå av fysisk styrka och flexibilitet. Den legendariska Escape Artist Harry Houdini åberopas lika mycket på dolda knappar och gimmicked lås som han gjorde på brute force. Flyr från en standard tvångströja, till exempel, kräver kunskap om de olika begränsningar och förmågan att generera en tillräcklig mängd slack samtidigt vara fastspänd inuti av assistenter. Hängande upp och ned faktiskt gör processen, även om publiken kan tro det är en stor komplikation. Extreme trollkonster ta de grundläggande teknikerna för vilseledning och illusion till en högre nivå av dramatiska resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.