Vilka olika typer av skridskor?

popularitet olympiska konståkning, intresset för skridskoåkning idrott har ökat. Inte alla skridskor sport använder samma slags skridskor. I själva verket kräver att varje sport en annan stil.

Konståkning är förmodligen den mest populära skridskor sport. Dess vänder, hopp och andra akrobatik efterfrågan särskilt skridskor. Figur skridskor består av stövlar med en liten klack och stål, ihåliga blad motiveringen att förlänga en tum eller så förbi baksidan av stöveln. Deras rundade fronter är sågtandade med tå hackor som gör det möjligt för åkare att utföra vissa rörelser. Början konståkare kan ha en billigare rocka med en vinyl boot, men proffsen har läderstövlar, ofta anpassade utrustade med anpassade blad också. Deras skridskor kan köra till hundratals dollar.

Recreational skridskor ser ut som figur skridskor, men är inte så väl underbyggd, saknas mycket av stoppning eller stöd som en professionell konståkare skulle kräva. Dessa skridskor är valet av människor som helt enkelt skridsko för nöje i ishallar eller utanför. Barnens skridskor liknar vuxen skridskor. Vissa har hårdplast stövlar att bidra till att stödja barnets ankeln och en del även har dubbla blad för extra balans. Recreational skridskor kostar cirka US $ 40 och uppåt, beroende på kvalitet.

Speed skridskorna är helt annorlunda figur eller fritids skridskor. De är utformade för att optimera snabbt framåtgående rörelsen, snarare än den rundstrålande rörelse som siffran skridskor tillhandahåller. Speed skate blad är mycket längre än uppstart, vanligtvis omkring 16 eller 17 inches. De är också platt, som stöd i framåt skating. En ny innovation i hastighet skridskor är "slap bladet," en skate blad som lossnar från hälen medan åkare är racing, förmodligen medhjälp i drivkraft. Stövlar kan vara tillverkade av lätta läder eller annat varaktigt, men ändå flexibla material som tillåter foten att röra sig i en naturlig körposition.

Hockey skridskorna är ännu en variant i en värld av skridskor. Hockey skridskor har en sko som vinklar foten framåt och ser mer ut som en atletisk sko. Bladen är ungefär samma längd som den stöveln och är böjda fram och tillbaka för att möjliggöra en åkare Rundstrålande rörelse. Hockey skridskor måste vara mycket hållbara och kan stå upp för att bli slagna med klubbor, puckar, och spelarnas skridskor. Eftersom de används i en sport som kräver snabba rörelser i alla riktningar, är stövlar vadderade och utformad som den bästa löparskor. Hockeyspelare är vanligtvis på skridskor under längre perioder i konkurrensen måste till skillnad från hastighet och skridskoåkare figur, och har stövlar med överlägsen komfort och stöd.

Oavsett sport, bör skridskor alltid monteras på rätt sätt eller att de orsakar fler skador än de förhindrar. Deras stil bör vara anpassad till deras användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.