Vilka olika typer av fiske?

Det finns många olika typer av fiske för sportentusiasten att välja mellan. Dessa inkluderar fiske lina, hand fiske, bow fiske, muddring, kite fiske och isfiske.

Fiskelina fiske , även kallad mete , är den vanligaste formen av fiske efter entusiaster i USA. I denna typ av fiske, använder fiskaren ett metspö, som har en lina med en krok i änden. Fiskaren försök att få fisken att nappa på kroken genom att placera beten nära krok eller genom att placera levande agn på kroken.

Trolling är en form av lina fiske som innebär ritning fisket lura genom vattnet för att locka till sig fisk. Denna metod används ofta vid fiske efter grov ädelfisk såsom marlin och tonfisk. En annan variant är långrevsfisket , som innehåller hundratals eller tusentals agnade krokar på en lina. Denna teknik är mest vanligt förekommande i det kommersiella fisket.

Hand fiske är en form av fiske som innebär att använda händerna, men hand linje fiske , faller under denna kategori. Med handen linje fiske, en lina med vikter och ett lockbete kan också användas. True hand fisket används vanligtvis i hummer dykning och pärla dykning. När hand fiske används för att fiska havskatt i USA, är det kallas noodling . När det används för att fånga öring på de brittiska öarna, kallas det öring kittlande .

Bow fiske innebär att använda en pilbåge och stående ovanför vattnet för att skjuta fisken. Det liknar en mer primitiv form av fiske, som innebär skottstadiet fisken från ovan. Ancient spjut drevs helt för hand, men moderna fiskare använder ibland spjut kanoner för att driva spjut, vilket gör det gå snabbare och arbeta mer effektivt. med muddring , fiskaren bogserar en kedja maska bakom en fiskebåt för att skopa upp sjöliv från havsbotten. Denna form av fiske är vanligtvis används för att fånga ostron och kammusslor. Kite fiske , å andra sidan, innebär fäster fiskelinan till en drake för att fånga fisk. Denna metod används av fiskare utan båtar som vill fiska i vatten som de annars inte skulle nå. Den kan också användas för att fiska i områden där en båt inte säkert kan navigera.

Isfiske innebär att skära ut en cirkel eller en fyrkant i tjocka isen. Fiskare än placerar fiskelinan i hålet för att fånga fisk som lever under fruset vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.