Vilka olika typer av fiske lockar?

Fiske lockar finns i en nära oändligt utbud av stilar, färger, storlekar och typer. Det främsta syftet med alla typer av fiske lockar är att locka till sig fisk, men den typ av fiske lockar fiskare väljer kan baseras på tidigare erfarenheter, personliga preferenser eller något annat förslag. Varje typ av fiske lurar utför olika vattnet beroende på dess utformning.

Spinners, skeddrag, jiggar och mjuk plast beten kommer alla att göra på ett annat sätt när vinglade genom vattnet. Erfarna fiskare vet hur de flesta typer av fisk kommer att reagera på bete och kan välja en lämplig fiske drag för varje situation. Flesta fiske beten är utformade för att likna levande agn i både utseende och rörelse när vattnet. Även om varje fiske locka reagerar olika, mest efterlikna simning förflyttningar av levande critter när väl mete tillämpas.

Fiske beten är utformade för att arbeta med vatten, eller i vissa fall mot den. Novis fiskare kanske håller en fiske drag innan knyta den på och inte riktigt se dess resultat potential. Det är inte förrän fiske locka är under vattnet och flyttar med linjen att det lever upp till sin potential. Visst fiske lockar tränga undan vatten när de rör sig, medan andra, särskilt de tillverkade av fjädrar eller hår, röra sig fritt i vattnet. finns många fiskar lockar gjorts i ljusa, nästan obnoxious färger, medan andra är avstängt och mer naturliga. Återigen gör rätt val bygger till stor del på vilken typ av fisk du försöker fånga och villkoren för fisket. Skedar är ofta bra val för mycket vegetation områden, medan plast jiggar fungerar bra för crappie fiske. Vissa fiske beten är även utformade för att göra ljud för att hjälpa fisken bättre lokalisera betet i grumliga vatten.

veta vilka fiske lockar till användning i varje situation kräver övning och erfarenhet. Ett fiske locka helt enkelt kastas i vattnet och vänster för att flyta nära botten inte kan locka en fisk. Fisk ofta strejk i rörelse, och lära sig rätt spö och rulle teknik för varje typ av lurar kräver övning och tålamod och ibland tur. Prata med erfarna fiskare som har fiskat vatten du planerar att försöka använda sina erfarenheter till din fördel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.