Vilka olika Handranking?

En pokerhand är vanligtvis baserad på fem kort som spelaren har och dessa kort bestämma rangordningen pokerhand. Dessa är bra att lära sig, även för dem som inte bet, eftersom det är kul att spela spel som knock poker. I det här spelet har varje spelare fem kort och drar av en bortläggningsstapeln eller dra hög för att försöka skapa den bästa handen. När en spelare tror att han har uppnått detta, knackar han och person med den högsta handen vinner, inget spel någonsin att äga rum. Den Handranking från högsta till lägsta är följande: royal flush, straight flush, fyrtal, kåk, färg, stege, triss, två par, ett par och höga kort. Royal och straight flush bör diskuteras tillsammans. Huvudsak, dessa kort är alla av en kostym (ruter, hjärter, ess, klöver) och är i nummerordning. Få en straight flush är sällsynt men en royal flush är ännu mindre vanliga och utgör den högsta pokerhanden. I Royal Flush, som är en straight flush, har spelaren korten 10, J, Q, K, A, allt i en kostym. En annan svår hand att få är fyra slag. Detta är när en spelare samlar in samma kort i varje färg. Spelaren kan ha fyra ess och ett annat kort, eller fyra tvåor och ett annat kort.

Nedan fyrtal i rankingen pokerhand är det fullt hus. En spelare har tre kort av samma valör och en uppsättning med två kort av samma valör. En kåk kan Q, Q, Q, 10,10 eller 10,10, 7, 7,7.

 

Vilka typer av kort som utgör kåk börja fråga eftersom de flesta pokerhand ranking beror inte bara på typ av hand, men också högsta kortet. I fyra av slag eller en kåk, om det finns två i samma spel, den person med högsta kort vinner. I ovanstående kåk exempel skulle den första uppsättningen det vinnande hand om båda händerna var närvarande i samma spel. På samma sätt slår ett fyrtal med drottningar fyra slag med tvåor.

 

Precis under kåk är färgen, som är alla fem kort i samma färg. Den raka är kort i nummerordning. Det är annorlunda och lägre i ranking poker hand än straight flush eftersom korten inte behöver vara av samma färg.

 

Triss är nästa, och innebär tre kort av samma valör. Många människor försöker för fullt hus sluta med en triss. Två par är två par matchande kort, och igen, kan det här vara en gemensam hand för dem som söker en kåk. Ett par är helt enkelt två kort som matchar.

Den sista rankingen pokerhand är högsta kortet. När ingen annan har en hand, kan detta vinner spelet. Det finns några undantag och vissa människor spelar Lowball poker. Detta innebär att personen med den minsta numeriska kortet skulle vinna handen. Vissa oortodoxa spel lägga ytterligare händer som hoppa stegar, växlande jämnt eller udda kort som framsteg uppåt. 2, 4, 6, 8, 10 och 3, 5, 7, 9, J är exempel på detta.

9181817264.pdf 9191817382.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.