Vilka är de olika typerna av självförsvar?

självförsvar, även känd som kampsporter , lärdes ursprungligen och utbildade för strid. Bruket av kampsporter idag oftare används för metoder för självförsvar, fitness utöva sport, mental utveckling och bygga upp en persons förtroende. Det finns flera olika typer av metoder självförsvar finns att lära. Varje metod har olika egenskaper som skiljer det från resten. När en person siffror ur vilken metod för självförsvar är rätt för dem, kan de börja ta klasser under en kampsport instruktör och framsteg i deras nivå av skicklighet genom praxis och engagemang. Bruket av kampsport har hittats så långt tillbaka som det gamla Kina. Den skapades för det enda syftet att försvara sig själv fysiskt i form av striderna.

Vissa metoder för kampsporter för en person att utföra dem beväpnade medan andra har skapats som ska utföras obeväpnad. Det önskade resultatet av en metod för självförsvar är att uppnå fysisk makt över motståndaren och besegra dem. De olika kategorierna av självförsvar inkluderar användning av vapen, slående konst, gemensam låsa konst, kastar konst och hybrid konst. Original metoder för självförsvar med vapen inblandade att använda dödliga vapen såsom knivar, dolkar och svärd. Detta har förändrats över tid för att en person som använder trä vapen för att undvika permanent skada motståndaren. Den slående konst metod för självförsvar är förmodligen den äldsta typen av kampsport praktiseras. Syftet med denna metod är att slå motståndaren i olika utsatta delar av kroppen för att besegra dem. Karate, Tae Kwon Do och boxning är olika typer av slående konst självförsvar metod. Karate och Tae Kwon Do utnyttja olika slag och sparkar mot kroppen medan boxningen utförs genom att använda handskar för att slå motståndaren i övre delen av bålen.

en mer tydlig metod för självförsvar är gemensam lås konst. En person måste lära sig att driva och manipulera motståndarens leder förbi deras komfort nivå. Detta är en mycket effektiv metod att använda när en liten person försvarar sig mot en större person. Aikido är en typ av gemensam lås konst teknik. Denna typ av teknik kräver många års studier och är mycket svåra att bemästra.

Throwing konst är ofta praktiseras i brottning eller judo. Syftet med denna teknik är att slå bort din motståndare med sina fötter. Denna metod används ofta i idrottstävlingar i världen.

Denna kombinerade konst metod för självförsvar är att använda en kombination av olika kampsporter metoder för att skapa något unikt och nytt. En kombination av att kasta, slående och gemensamma konst lås används i övergången från den ena till den andra i en flytande rörelse. Brazilian Jiu-Jitsu och Hapkido är exempel på hybrid konst. Dessa olika typer av självförsvar har blivit mycket populär i kampsporter skolor överallt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.