Vilka är de olika typerna av dykarutrustning?

Dykarutrustning varierar stort beroende på dess användning. Grunderna som är väsentliga för dykning är fenor, masker dyka, bärighet anordningar, apparater scuba och snorklar. Redskap som används beror på om dykaren är dykning, fridykning eller snorkling.

grunt dyk kan använda en snorkel, som är formad slang med ett munstycke som kurvor upp ovanför vattenytan så att dykaren kan andas medan hans kropp och huvud under vattnet. Fenor, eller simfötter, används på grunt och djupt dyk. De är mycket viktiga för undervattensbruk framdrivning och kontroll och räckvidd i pris och prestanda. Den dyrare fenor används vanligen för mer professionell dykning. En mask är en viktig del av dykutrustning från djupdykningar för att snorkla eftersom sälarna i ansiktet så att dykare kan se klart och ögon don " t blir irriterad. En fullständig ansikte dykning mask har också ett munstycke som ansluter dykaren mun och näsa för en källa till andningsgas. Dessa masker är främst för professionell dykning och även tjänar till att skydda dykaren från vattenföroreningar, kallt, och det svider eller biter av vattenlevande växter och djur, såsom maneter. Även vid dykning under lång tid, en hel ansiktsmask dykning mask kan förhindra obehag upplevde när en dykare biter i munstycket för länge. En Dykutrustning är en oberoende andas uppsättning, vilket innebär att dykaren inte beroende av gasledningen knuten till båten, som används vid dykning. Det finns två huvudtyper av andas apparater som används vid dykning, som är öppen krets inställd och slutna eller halvslutna set. Den slutna set, även kallad en Rebreather, processer luft in frisk luft igen inom enheten. Den Rebreather lämpar sig väl mot långa eller djupa dyk och är dyrare än en öppen krets satt, så är det vanligtvis används för militära eller forskning dykning och inte för idrotten. I det militära är Rebreather ofta kallas CCUBA (Closed Circuit Underwater andningsapparat). I en öppen krets som andas dykaren luften från tanken genom munstycket och utandningsluften går i vattnet utan att återvinnas. Ursprungligen tankar var tvilling-slang, som används av Jacques Cousteau, men idag mest artrika använt en enda slang uppsättning. Det är en enklare och billigare bit av dykutrustning, och av den anledningen oftare används i fritids dyk. En våtdräkt är en skyddsutrustning som används i många typer av vattensporter som kan vara lämpade för kallt vatten eller varmt vatten, som har mindre värmeskydd. Kallvatten våtdräkter är en viktig del av dykutrustning för att förhindra hypotermi. Den våtdräkt fällor och använder kroppens värme för att värma ett tunt lager av vatten som hålls mellan dräkten och kroppen som fungerar som en isolator. Av detta skäl bör de passa väl så att vattnet inte undan. Våtdräkter också öka ett dyk flytkraft.

får en flytkraftsreglage (BCD), eller flytförmåga kompensator (BC), också användas på djupare dyk. BCS hjälpa en dykare att flyta upp snabbt i en nödsituation, kontroll och upp-/nedstigningsalarm och uppnå neutral flytkraft i vattnet. Neutral flytkraft innebär att dykaren inte stiga eller sjunka och håller konstant djup, vilket ofta kräver f. Kr. justeringar på grund av tung utrustning dykaren bär. Detta dykutrustning har tre huvudtyper: vingar, jackor sticka, och diver's flytväst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.