Vilka är de olika typerna av Surfbrädor?

Surfbrädor finns i en mängd olika modeller. De två vanligaste typerna är longboard och Shortboard, men dessa är bara toppen på isberget. Det finns en surfbräda som passar surfare i varje stil och personlighet. Som deras namn antyder, Longboards är längre än shortboards. De är också bredare, tjockare och mer avrundad i näsan, den främre delen av brädet. Shortboards, å andra sidan, har en mer spetsig näsa och är i allmänhet lättare att manövrera.

Longboards, även kallad Malibu styrelser, är den ursprungliga modellen av surfbrädor, som först användes av polynesier som bosatte sig på Hawaii. De är oftast åtta till 14 fot (2,4 till 4,3 m) lång och gjordes ursprungligen av massivt trä. I det 20th århundradet, blev ihålig plywood och balsa surfingbrädor trä mer populärt på grund av sin lätthet. En modern twist på longboard är tri-fin, som har tre fenor fallande från svans av styrelsens ganska än den vanliga, vilket resulterar i bättre manövrerbarhet. Den 2 +1 longboard kan ses som ett mellanting mellan den klassiska longboard och den tri-fin. Dessutom har tre fenor, men de två på sidorna är mindre än på en tri-fin. Pistolen är en annan variant på longboard med bättre prestanda än den klassiska stilen, det har en mer strömlinjeformad Teardrop form.

Shortboards är brukar säga fem till sju fot (1,5 till 2,1 m) lång och har från två till fem fenor. Surfbrädor med fyra fenor kallas quads. Ett ägg är något längre än en typisk Shortboard och har en mer rundad form, vilket gör det lättare att använda än traditionella surfbrädor. En annan variant av Shortboard är fisk, som är mycket kort, under sex fot (1. 8 m), och har en Fishtail form, vanligen med två fenor. Andra storlekar på surfingbrädor kan också ha en Fishtail.

De flesta moderna surfingbrädor är tillverkade av polystyren eller polyuretanskum täckt med epoxi eller polyester harts, en del är helt i balsaträ. Balsa har en lång historia som en surfbräda material, går tillbaka till den gamla Hawaiians. Balsa surfbrädor är att föredra för sin hållbarhet, miljövänlighet och estetiska värde. Hollow trä surfingbrädor gjorda av sådant material som ceder, furu och gran finns också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.