Vilka är de olika typerna av Domino?

Spelade turneringar med dominobrickor har varit populära i Europa och USA sedan början 18th century, och nya Domino spel är ofta uppfunnits. Domino sitt ursprung i Indien, med den tidigaste kända som daterar från 1120 AD, och gjorde sig till Europa via Kina. Domino kakel ursprungligen var avsedda att representera olika möjliga kastar följd av ett par tärningar. Det finns några olika typer av dominobrickor som finns idag och ett stort antal domino-spel, däribland patienser. Den klassiska typen av domino är vita plattor av elfenben eller ben med svarta prickar, eller kärnor, tillverkade av ebenholts. Varje domino är uppdelad i två sidor, varje sida med noll till sex kärnor. Varje kombination av siffror är representerade i en komplett uppsättning av dominobrickor. Den plattor med noll kärnor på vardera sidan, samt dubbla noll kakel, var en europeisk innovation.

Idag dominobrickor är oftast gjorda av plast eller trä med målade kärnor. De finns med de traditionella svarta kärnor eller med färgade kärnor. I tillägg till det ursprungliga Double Six domino med noll till sex kärnor på vardera sidan av en bricka, dominobrickor finns nu i Double Nio , Double Twelve , Double Femton , och även Double Arton set. Den innehåller ett stort antal dominobrickor används för viss grupp spel, såsom den populära Mexican Train. De äldre kinesiska domino skiljer sig något från de europeiska och amerikanska sorten. De är längre och innehåller dubbla plattor. Kinesiska domino är indelade i två klasser: militära och civila. Mah Jong utvecklats från ett spel som spelas med kinesiska domino.

Nyhet domino featuring bilder av tecknade figurer eller liknande bilder pop finns också. Många nyhet domino-apparater brist kärnor, dock, och därför är endast användbara för ett begränsat antal spel. Varje spel med siffror eller bristningar till exempel inte kan spelas med brickor som bara har bilder. Förutom spel domino bord, många människor tycker om dominobrickor på slutet i rad, driver den första över och titta på "dominoeffekt" som varje bricka välter sin granne. Det finns domino ställer särskilt avsedda för denna verksamhet. Många av dessa uppsättningar innehåller trick och specialeffekter, såsom skytte raket, som kan utlösas av den kedja av fallande dominobrickor.

Dominoes har utvecklats en lång väg sedan de tidiga användning som stand in för tärningar. Även domino görs i många olika material, färger och stilar i dag är deras ursprung erinras smeknamnet de fortfarande har bland aficionados, "ben".


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.