Vilka är de olika positioner i basket?

för varje lag i en basketmatch, finns det fem spelare på golvet i olika positioner på en gång. De positioner dessa spelare spela berätta mycket om spelarnas storlek, atletisk förmåga, kompetens och ansvar. Av alla positioner i basket, är storleken viktigast i en center . Centret är oftast den största aktören på golvet för varje lag, och hans eller hennes uppgift är att vara en imponerande kraft nära korgen. Centers vanligtvis inte begärt att vandra långt från korgen, eftersom de utgör ett team med bäst chans för poängsättning nära korgen och studsade bom grund av sin storlek. Det finns två typer av framåt -positionerna närmast i storlek till centrum. Sitt ansvar varierar beroende på kompetensen hos aktörerna på en viss grupp, men generellt sett power forward har ansvar liknande den i centrum. Power är framåt vanligtvis ett team näst största aktören, så de är fortfarande förväntas vara trampoliner och poäng nära korgen, trots att de oftast har förutsättningar att spela bort från korgen oftare än centra.

Den lilla framåt är mer av en målskytt, en playmaker som spelar längre från korgen. Litet framåt är en av de ståndpunkter som kräver den största flexibilitet i ett basketspelare, som spelaren måste kunna gå ner lågt och rekyl samtidigt ha kompetens att komma till korg utanför dribbla och skjuta utifrån.

 

nästa nivå i basket positioner vakter . Den shooting guard liknar små framåt, och det är inte ovanligt att samma spelare att spela både positioner under loppet av ett spel. Skottlossningen vakt är inte väntas öka så mycket som de små framåt, men båda är vanligtvis scoring likasinnade spelare som kan skjuta långt utifrån.

point guard är ofta anses vara den viktigaste basket ståndpunkt eftersom, precis som quarterback i fotboll, är det point guard uppgift att köra offensivt och fördela bollen. Point vakter är oftast det minsta aktörerna i domstolen, och de måste vara tillräckligt snabb för att försvara den motsatta point guard på omkretsen. Punkt vakter är ofta bra skyttar, men inte alltid-en bra playmaker och bra passer kan ofta åtgärda eventuella brister som han eller hon kan ha som en shooter.

 

positionerna i basket ofta kallad tal, från minsta till största, point guard är 1 och centrum är 5. Det finns också olika namn som ibland används för varje sådan plats, och numreringen system möjliggör kontinuitet oavsett vilken position namn som används.

 

8171817111.pdf 8181817154.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.