Vad ska jag göra för att behålla en cykel?

För att få ut det mesta möjliga av din cykel, är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Det finns faktiskt ett antal små uppgifter som gör processen mycket lätt att göra. Här är några tips på hur man kan upprätthålla en cykel, så cykeln är alltid redo. att effektivt kunna underhålla en cykel, är det nödvändigt att kontrollera om ett par principiella regelbundet. Innan du börjar cykla cykeln på en viss dag, ta en stund att kontrollera lufttrycket i däcken. Rida på däck som inte är fullt uppblåst kommer att leda till extra slitage på både däck och fälgar. Annan daglig verksamhet punkt är att kontrollera skick bromsarna. Om cykeln är utrustad med synliga bromsbelägg, se till att de inte är nedslitna. Också, pressa bromsen kontroller på styret för att kontrollera att trampdynor ansluter ordentligt med fälgar. En snabb veckovis kontroll är också viktigt om ägaren vill behålla en cykel ordentligt. Kontrollera att rörliga delar på cykeln är fria från smuts och skräp. Dessutom kommer en droppe eller två av smörjmedel, såsom cykel olja på de rörliga delarna på cykeln bidrar till att minska på slitaget från friktion. Var noga med att inte låta oljan att få på fälgar eller bromsbelägg. Oljefläckar skulle undvika kontakt mellan kuddar och fälgar leder till ett stopp. Om du inte får någon olja på bromsbeläggen eller fälgar, torka dem med en ren, absorberande trasa,

En cykel tune-up en gång i månaden eller varannan månad kommer toppen av ditt program för att upprätthålla en cykel. Vid genomförande av en cykel tune-up, måste du kompilera en checklista, så att allt du behöver behandlas. Inkludera sådana åtgärder poster som kontroll av däck för splittar och kala fläckar, att fälgarna inte är böjda och att hjulet ekrar är tight. Adress alla muttrar och snabb-reglage release för att se till att ingenting sitter löst. Detta innefattar kontroll av nötter för styret, styret stam, axlar, pedaler och vevarmar. Kontrollera alla kablar på cykeln och letade efter tecken på slitage. Slutligen, se till att sätet är säkert, och i rätt höjd.

Cyklar är en utmärkt källa till motion och rekreation. Allt fler människor som använder cykeln som ett transportmedel till och från arbete. Att satsa på att upprätthålla en cykel kommer att bidra till att cykeln kommer att ge utmärkta resultat under något belopp användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.