Vad finns olika typer av Recumbent Bikes?

Recumbent cyklar är en speciell typ av cykel som ger föraren med ryggstöd och har pedaler som ligger parallellt med säte på cykeln. Det finns tre huvudkategorier av recumbent bikes: lång hjulbas (LWB), kompakt lång hjulbas (CLWB), och kort hjulbas (SWB). I LWB recumbent bikes, är pedalerna ligger någonstans mellan den främre och bakhjul. De erbjuder en mjuk gång som är både snabb och bekväm. Å andra sidan kan LWB recumbent bikes vara svårt att manövrera i låga hastigheter när ridit på vägar som är smala eller gator som fylls med fotgängare eller andra cyklister.

Om pedalerna ligger mycket nära antingen den främre eller bakre hjulen, är recumbent bikes kallas CLWB. Dessa är de enklaste recumbent bikes lära sig att rida, eftersom de är mycket stabila och de svarar bra för cyklisten. Dessa recumbent bikes har också en högre plats, vilket gör det lättare för ryttaren att se långa avstånd och gör ryttaren mer synlig för andra förare och fordon.

SWB recumbent cyklar har pedaler placerad framför framhjulet . Dessa recumbent cyklar är lätta att hantera och manövrera. Deras kompakta storleken gör också dem lättare att flytta från plats till plats och att förvara när den inte används.

Inom dessa olika kategorier av recumbent cykel, kan man köpa stilar avsedda för olika ändamål. Lowracer recumbent cyklar, till exempel, är avsedda för snabb ridning. I själva verket har denna stil recumbent cyklar världsrekordet i hastighet med en cykel. Lowracer recumbent bikes får sin fart från sin strömlinjeformade designen och den svåra tillbakalutat den sätter ryttare i.

Trehjuling recumbent bikes är en annan variant av denna typ av cykel. Dessa recumbent cyklar kan konfigureras med två hjul i antingen fram eller bak. Dessa recumbent cyklar är idealiska för handikappade personer eller för dem som har svårt att upprätthålla balansen. För funktionshindrade personer som inte kan använda sina ben alls, dessa trehjulingar finns även i en hand-driven sorten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.