Vad är några säkerhetstips för cyklister?

cykla är ett roligt och miljövänligt sätt att ta sig runt och motion, men det kan också vara farligt. Genom att följa några enkla säkerhetsåtgärder, kan du cykla säkrare, roligare, och mycket mindre stressande för dig själv. Förutom de grundläggande säkerhetstips för cyklister som anges nedan hittar du också ett stort antal säkerhetstips för cyklister vid cykling organisationer och vissa kommuner, särskilt de som vill uppmuntra användningen av cyklar för pendling.

Säkerhetstips för cyklister start innan du cyklar. Alltid hjälm som har blivit monterad och säkrad, oavsett hur kort resan är. Du bör också bära en färgstark väst eller jacka, och reflektorer, om möjligt. Även om det kan känna dorky kommer dessa åtgärder att bidra till att göra dig väldigt synlig för förare och andra cyklister. Du bör också se till att däcken är ordentligt pumpade och hålla bra redskap oljad att undvika fel vid en olämplig tidpunkt. I de flesta regioner har cyklar behandlas som bilar, så du bör bete sig som en bil medan i trafiken, och vara medveten om att dela på vägen. Rida förutsägbart, och alltid signal dina avsikter att svänga eller stanna i god tid. Förutom att använda teckenspråk, kan du också ringa din klocka, tuta ditt horn, eller bara skrika, särskilt kring fotgängare. Använda enkla fraser som "sväng höger", "går på vänster sida," eller bara "hej" för att varna folk att din närvaro. Dessutom bör du se upp för gränsöverskridande trafik, eftersom det ibland svårt för bilister att se cyklister, se upp för bilar som drar sig ur infartsvägar och parkeringsplatser speciellt. Du bör också undvika att rida i den döda vinkeln på en bil, och få ögonkontakt med bilisterna så att de ser dig, särskilt vid korsningar.

 

Många säkerhetstips för cyklister gäller att använda ditt sunda förnuft. T. ex. under tung trafik, kan du välja mer lätt reste tillbaka vägar. Förutom att vara säkrare och roligare att resa på dessa linjer kan också gå snabbare. Det är också en god idé att låtsas att du är helt osynlig och samtidigt på cykel, alltid titta noga när du ändrar positioner i vägen, till exempel att se till att vägen är klar. Genom att tänka att förarna inte kan se dig, kommer du tenderar att vara mer säkerhetsmedvetna.

När ridning på natten, använd en strålkastare och bak ljus för att göra dig synlig och att öka din egen synfält. Vissa städer som erbjuder säkerhetstips för cyklister i deras publikationer också tillhandahålla gratis cykel ljus och ibland låser samt att främja användningen av cyklar, så det är värt att fråga om dessa tjänster i Stadshuset. Om du bär en last, att det är väl balanserad och säker, oavsett om det är en ryggsäck eller cykel pannier. Du bör också kontrollera dig själv och din cykel över för släpande snören, band och så vidare innan du börjar åka, eftersom dessa kan fastna i pedalerna eller fiskeredskap, som utgör en säkerhetsrisk.

11201819541.pdf 11211819559.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.