Vad är en avkopplande yogaställningarna?

Yoga är en hinduisk andlig disciplin som omfattar en uppsättning fysiska innebär syftar till att förtydliga sinne och balansera kroppen. Många människor i väst praktiken yogaställningarna för avslappning, bättre kondition och starkare organ. Efter en lång och tröttsam dag, gör några avslappnande yogaställningarna kan hjälpa utövaren att må bättre, och skulle kunna utnyttjas för att värma upp för en mer kraftfull yoga rutin. De flesta av dessa avkopplande yogaställningarna kan också göras på ett kontor, i klassrummet eller annan arbetsmiljö för ett snabbt ögonblick av verklighetsflykt och avkoppling för att återställa ditt fokus och klargöra ditt sinne. Alla följande avkopplande yogaställningarna är mycket enkla att göra, och kommer inte att anstränga kroppen alls, trots att de kommer sträcka ut ömma och trötta muskler.

Yoga har ett sortiment av sammanträdet utgör, av vilka några är mer utmanande än andra. Den mest grundläggande Sammanträdet innebära innefattar sitter med benen i kors med händerna handflatan uppåt och på knäna. Slappna av i hela kroppen i posen, hålla din ryggrad rak och armarna lös och avslappnad. Fokusera på din andning, blunda om du vill vidare koppla din kropp. Ta långa, långsamma, djupa andetag som genomtränger hela din kropp, och känna andan flytta in i din mun och ner din ryggrad ända till botten av dina fötter. Försök att ta minst 10 andetag innan du stigit upp, eller använda sittande innebär att smyga in i meditation. för en något mer utmanande sitter avslappnande yoga innebär, prova sittande krigare. Ställ dig på golvet och luta dig tillbaka på hälarna. Om du saknar flexibilitet, kan du placera en filt eller kudde mellan skinkorna och klackar, men om du kan, koppla in posen att sträcka låren. Hålla händerna på knäna och ryggraden rak i detta avslappnande yoga pose, med djupa, även andetag och försöka hålla dig undan från allt frågor skulle kunna fylla den.

 

Barnets utgör, kallad balasana , är ett annat avslappnande yoga pose. Att komma in balasana , knä med fötterna lätt isär och vika kroppen nedåt så att skinkorna är på hälarna och din torso är mellan låren. Det finns två varianter av denna avslappnande yoga pose: i en, sträcka på armarna framför dig så långt de kan gå. I andra, knäppa händerna ner bredvid kroppen, handflatorna uppåt. Koppla av i denna pose, andas djupt och känner dig sjunka ned i golvet, minst trettio sekunder, men upp till flera minuter. Balasana är ofta används under en intensiv kurs i yoga för att slappna av kroppen, sträcka ut den och förbereda den för nästa, mer utmanande pose.

 

Den mest avslappnande yoga ställer är Savasana , posen av total avkoppling, även kallad corpse pose. Alla yoga sessioner avsluta med en tid i Savasana för att yogier att koppla av, sträcka sina kroppar, reflektera och meditera en kort stund. Medan Savasana är en vilande utgör, bör du inte tillåta dig att somna: Savasana är medveten om uppmjukning av kroppen. Att komma in Savasana , ligga ner på golvet på rygg med armarna antingen utsträckta, handflatorna upp, eller vid din sida, handflatorna uppåt. Slappna av ryggraden och nacken i golvet, inbillar dig väller in i golv, och ta långsamma, djupa andetag tömma ditt sinne och slappna av din kropp. När du är klar, sakta föra dig i sittande ställning och fortsätta med din dag, blickar mot fred Savasana under stressiga stunder.

11211820280.pdf 1121806491.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.