Vad är National Toy Hall of Fame?

National Toy Hall of Fame är ett amerikanskt museum som skapades för att fira nationens klassiska leksaker och leksaker. Salen grundades 1998 av AC Gilbert's Discovery Village, ett barns museum i Salem, Oregon. blev utnämnt till byn för att hedra AC Gilbert, skaparen av Erector Set, en teknisk leksak som får barnen att bygga utarbeta objekt såsom broar och Ferris hjul. Han marknadsförs också pedagogiska leksaker, till exempel kemi-apparater, telegraf apparater, apparater American Flyer ® tåg och MystoMagic ®. AC Gilbert ville att hans leksaker att kombinera lek och lärande, och insåg att leksaker kan uppmuntra till kreativt uttryck samt tillfredsställa barnets naturliga nyfikenhet om världen.

uppdrag National Toy Hall of Fame paralleller Gilberts mål, och man väljer att erkänner endast de leksaker som har nationell betydelse i en värld av lek och fantasi. År 2002 hade museet vuxit ifrån sina ursprungliga hem och flyttades till Rochester, New York, där det blev en del av den starka National Museum of Play, som rymmer över 70. 000 leksaker, dockor och spel. Det finns en särskild process för att välja ut leksaker som gör det till National Toy Hall of Fame. Ett barn eller en vuxen kan utse sin favorit leksak via USA post, Internet eller vid Stark Museum of Play. En intern museum rådgivande kommitté som består av lärare, museipersonal och historiker över nomineringarna och bestämma vilka leksaker uppfyller kriterierna för urvalet. En nationell urvalskommitté sedan granskar listan med leksaker och varje röster medlem för hans eller hennes top picks för induktion. Då röster stämde och leksaker som får flest röster är invald i National Toy Hall of Fame. Det finns flera kriterier en leksak måste uppfylla. Detta kriterium omfattar ikon-status, vilket innebär att leksaken är allmänt erkända, mindes och respekterad. Leksaken eller spel måste också skryta livslängd, vilket innebär att den har haft popularitet för flera generationer och är inte bara en modefluga. Det ska också ha bidragit till upptäckten av att främja lärande och kreativitet. Slutligen måste leksaken vara nyskapande, måste innebörden leksaken har i grunden förändrat hur människor spelar eller leksaken design var nytt och revolutionerande.

Trettionio leksaker har funnits i National Toy Hall of Fame sedan 1999. Den öppna klassen över invalda var en lång lista av 18 leksaker. Original val inkluderade Erector Set, den Barbie ® doll, Crayola ® Kritor, den Frisbee, den rockring, och Etch-A-Sketch ®. Övriga invald leksaker ingår Legos ®, Lincoln Logs ®, marmor, Play Doh ®, Radio Flyer ® Wagon, rullskridskor, och nallebjörn. Tinkertoys ®, View-Master ®, Duncan Yo-Yo ®, och brädspelet Monopol ® valdes även för deras livslängd i det första året.

Sedan Stark Museum of Play övertog National Toy Hall of Fame, bara några leksaker är invald varje år. År 2000 såg cykeln, domkrafter, det hopprep, tillade Slinky ®, och Mr Potato Head ® till hallen. Följande år var de enda två inductions Silly Putty ® och Tonka ® Trucks.

År 2002 fanns det mer än 90 nomineringar, men Raggedy Ann och pussel kontursåg var de enda invalda. Klassen av 2003 såg alfabetet block och brickor läggas till den växande listan, medan 2004 var året för G. I. Joe ®, Gunghäst, och Scrabble ® brädspel. De värnpliktiga för 2005 innehöll Candy Land ®, jack-in-the-box och vanlig, enkel kartong. 2006, endast Easy Bake Oven ® och Lionel Trains cutten.

År 2007 draken, Raggedy Andy, och den sofistikerade men föråldrade Atari 2600 system valdes ut att delta i nationella Hall of Fame's all-star lineup av klassiska leksaker. Det är intressant att notera att Atari spelkonsol var senast uppfann leksaken i hallen. Draken, å andra sidan, tros vara den äldsta har uppfunnits i Kina nästan 3000 år aGao.

har skapat inte bara att inse betydelsen av dessa klassiska leksaker, firar Hall of Fame även fantasi leksaken beslutsfattare. Leksaker och deras skapare är en viktig del av amerikansk historia. De håller minnena, symboliserar de idéer och återspeglar värdet av den generation som skapade dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.