Ska mitt barn vara på lagsporter?

Många föräldrar undrar om deras barn ska vara på ett idrottslag. Vissa sporter börjar ganska tidigt, med barn yngre än dagis deltar. Alternativt kan någon liten ligor erbjuda kliniker snarare än tävlingsspel för de yngre barnen. Innan du registrerar ett barn för ett idrottslag, bör en bedömning av barnets mognad och förmåga att följa instruktioner, intresse för sporten, och alla tendenser till att bli alltför konkurrenskraftiga. Dessutom läser alla regler om förväntat beteende, föräldrars delaktighet och scheman spelet kan alla påverka ett beslut.

Om en familj har idrott tillsammans, kan ett barn har ett tidigt intresse för att ansluta ett idrottslag. Speciellt om mamma eller pappa spelar sport också, fyra till fem år gammalt barn kanske vill efterlikna dem. Om ett förbund finns för ett barn denna unga, kan det vara en perfekt tid för honom eller henne att komma med ett idrottslag.

Föräldrar som sysslar med idrott inte nödvändigtvis ha ett barn med samma intresse. Om ett litet barn inte vill gå med i ett idrottslag, kan det inte vara någon bra idé att tvinga frågan. Barnet bör få möjlighet att avgöra, särskilt om mycket unga. Han eller hon kan vara mycket lyckligare uppnå andra intressen än att delta på ett idrottslag. Senare om barnet kan manifestera större intresse för idrott, särskilt om frågan inte har varit en av påstående.

barn i årskurserna förskola och upp brukar ha möjlighet att ansluta ett idrottslag i en mängd olika sporter. Medan vissa barn lika njuta av alla idrotter, kanske någon hittar en som är av särskilt intresse. Till exempel kan baseball fanatiker inte lika nöjd med att spela fotboll. Eftersom deltagandet i ett idrottslag kan ta massor av tid, kan du även vill inte overscheduling ett barn, särskilt om de har problem med att fylla läxor eller hålla upp i skolan. Många föräldrar begränsa sina barn till en sport per år.

Under dessa tidiga år, där idrott inte är alltför konkurrenskraftiga, ger ett barn flera år för att prova olika sporter och bestämma vilka han eller hon gillar. Ett år kan vara provar fotboll, nästa för baseball och softball, och den tredje för basket. Eller om barnet omedelbart älskar fotboll, som kan bli sporten val under de kommande åren. Ett barns förmåga påverkar i vilken utsträckning han eller hon trivs sport. Om barnet är helt enkelt inte bra på en sport, särskilt en yngre barn, kan han eller hon bara behöver tid att utvecklas fint och grovmotorik. En mycket konkurrenskraftig team "kan vara skadligt för barnets ego, om alla tyngdpunkten ligger på skicklighet. Om barnet har idrott men är inte särskilt bra, leta efter ett idrottslag som framhäver värdera varje spelare, lära sig reglerna och fair play. Som barnet mognar och blir mer skickliga, de färdigheter tenderar att komma, men inte i samma takt mellan spelare.

Även om det lokala idrottslag eller ligan är mycket konkurrensutsatt, kan du söka någon annanstans. Ligor som inte uttryckligen betona respektfullt beteende för barn med bussar tenderar att vara dåliga. Vidare skall, om en buss verkar olämpligt att ditt barn, kontakta förbundet och se om du kan flytta barnet till ett annat lagsporter. Speciellt om man notera en tränare skriker åt, eller gissla barn, få ditt barn utanför laget och informera ligan.

En del barn, särskilt yngre, kanske bara att, i brist på ett bättre ord, "Spacey. " De kan sitta i utmark, eller på en fotbollsplan och bara njuta av smörblommor eller en fågel som passerar ovanför. Om de uppvisar denna tendens, kan de inte riktigt är redo att ansluta ett idrottslag. Vissa föräldrar kan motverka att barn lär sig mer fokus genom att ha sin uppmärksamhet kallas tillbaka till ett spel. Men om de är bara inte redo på grund av alla intressanta saker som distraherar dem, med dem drog plötsligt ner på jorden av shout (även en trevlig en) av en coach kanske inte det bästa. I dessa fall kan du ta ditt barn på fina långa promenader, perfekt för övning som tillåter dem att utforska sin värld, snarare än få dem att delta i ett idrottslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.