Ska mitt barn Ta simlektioner?

tanke på antalet oavsiktliga drownings och nära drownings med unga barn varje år, simlektioner kan vara en av de bästa saker som föräldrar kan ge sina barn. Det finns ett antal icke-vinstdrivande organisationer som YMCA som rutinmässigt erbjuda simlektioner för allmänheten, samt privata tränare simning som kan erbjuda simlektioner i avskildhet och bekvämlighet av en husägare's pool. Nyckeln är att lära små barn inte vara rädda för vattnet, och äldre barn hur man kan förbättra sin uthållighet och förtroende. Det råder viss tvekan om den minimala ålder som krävs för simlektioner. Medan en del föräldrar kan känna sig bekväma övervaka ett barn i den grunda delen av en pool, experter som American Association of Pediatrics visar att barn under fyra års ålder är inte utvecklingsstörda förberedda för formell simlektioner. Föräldrar som registrerar sina allra yngsta barnen i vattenlevande program får inte invaggas i en falsk känsla av säkerhet. Drunknande är fortfarande en ledande dödsorsaken bland barn, äldre barn, oberoende av deras erfarenheter av formella simlektioner. Föräldrar bör ändå inom rörande utbud av sina barn medan man i poolen eller på stranden.

Med fyra barn och äldre, simlektioner kombinerar ofta en av deras favorit fritidsaktiviteter med ett naturligt behov av att jämföra sina färdigheter med andra. Ett litet barn kan få möta andra simmare hans eller hennes ålder, liksom att lära alla de olika slag i samband med simning. Simlektioner innehåller ofta möjligheter att mäta personlig utveckling, såsom tid prövningar eller informella peer-to-peer-tävlingar. För de barn som tycker om att tillbringa tid i vattnet, simlektioner kan vara precis lika värde som alla andra organiserade idrotts-eller bisyssla. När det gäller att välja lämpliga aktiviteter för ditt barn bör du dock alltid överväga ditt barns nivå av intresse. Simlektioner medför ofta besöker en lokal akvatiska centrum flera gånger i veckan, vilket kan innebära justeringar av en förälders dagliga rutin. Det är inte ovanligt att populära pooler att begränsa timmar för privata simlektioner, eller att öppna poolen för konkurrenskraftig simma mycket tidigt på morgonen. Simlektioner kan planeras in under ett antal veckor eller månader, så det lönar sig veta exakt hur villkoren för registrering innan man tecknar någon form av överenskommelse med kursledaren.

simlektioner erbjuder barnen möjlighet att delta i en sport som de har och att få mer förtroende om de skulle ha för att överleva i främmande vatten. För föräldrar, dock formella simlektioner är som någon annan typ av strukturerad verksamhet såsom musik lektioner, dansträning eller gymnastik. Försäkra ditt barn har uttryckt ett stort intresse för att ta simlektioner före inskrivning honom eller henne i ett program. Att lära sig grunderna i simning genom formella simlektioner kan räcka för många barn, så föräldrar kanske vill överväga en grundläggande kurs eller att lära sina barn grunderna i simning själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.