I Equestrian World, Vad fälttävlan?

Tre dagars fälttävlan, ibland kallad "häst triathlon," är en välling som utformats för att testa utbildning, kompetens, och styrkan hos en häst tillsammans med sambandet mellan häst och ryttare. Fälttävlan kallas också "kombinerad utbildning," då det innehåller dressyr, uthållighet och hoppning, tre ridsport discipliner som vanligtvis hålls åtskilda. En fälttävlan häst är en sällsynt och mycket begåvad idrottsman med en stark förbindelse med och lojalitet mot sin ryttare.

rötter fälttävlan ligger vid testning militär hästar, som var tvungen att inneha den mycket disciplinerad drag av en dressyrhäst, att rädda kvar ett längdåkare STEEPLECHASE och smidighet och uppmärksamhet form som krävs för banhoppning. Varje fas i ett tre dagar långt evenemang kallas en "test," eftersom det testar förmågan hos häst och ryttare, och varje prov bedöms på ett tempolopp. Om häst och ryttare misslyckas med att slutföra ett test i tiden, är de automatiskt diskvalificerade. Den första dagen av ett tre dagar långt evenemang inriktat på dressyr, en ryttarstaty konstform som kräver en smidig, välutbildad häst. Under ett test dressyr, häst och ryttare gå som en genom en serie av vätska rör sig i en ring. För ett otränat öga, liknar dressyr dans, och det kräver stor fysisk kontroll och nåd. Dressyr del av fälttävlan limbers hästen för de två följande dagarna, och det bedöms den övergripande blankett, som inkluderar hur bra dressyr test flöden och hur bra blev häst och ryttare är. Den andra och svåraste dagen för händelsen är uthålligheten /cross country, som inleds med vägar och spår, en övning på ett ljus trav för att stretcha och värma upp hästen. Hästen fortsätter direkt till hinderlöpning del av testet, som innebär sex till åtta hopp om en lång kurs, och följer med ytterligare en runda av vägar och spår att svalna. Efter denna punkt, hästen är markerad för sundhet av en veterinär. Om hästen bedöms olämplig att konkurrera, är det tillbaka. Annars går hästen över landet fas, en spännande och utmanande bana genom mycket omväxlande terräng och över ett sortiment av hinder, som genomförs i galopp.

På tredje dagen, hästen granskas igen med en veterinärmedicinska besättning innan de tillåts konkurrera i den slutliga provet, banhoppning. Hoppning utförs i en ring, och bedömas på formuläret. Det testar också hästens förmåga och vilja att konkurrera efter de två första dagarna av händelsen. Domare leta efter hästar som rör sig smidigare genom ringen, inte förkasta hopp, och arbetar i harmoni med sin ryttare att slutföra kursen.

I slutet av en fälttävlan konkurrens, är hästen och grupper ryttare bedöms med hjälp av ett poängsystem, som tar form i beaktande, liksom hur lång tid det tog att klara varje kurs. I likhet med många hästsport, ett antal människor och hästar i alla åldrar tävlar i fälttävlan, men området domineras av en handfull hästar superstjärnor som är på toppen av tillstånd och utbildning. Observation högpresterande fälttävlanshästar i aktion är ett sällsynt privilegium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.