Är fotboll eller Snowboarding farligare?

Snow idrott i allmänhet har många inneboende risker, och både skidor och snowboard itu med mycket av samma terräng och utmaningar. Med lämpliga försiktighetsåtgärder, skidor eller snowboard kan vara en relativt säker aktivitet, men de båda är förknippade med fara som kan leda till personskador eller tom döden. Med andra ord kan båda verksamheterna vara ganska farligt, men med säkerhet i åtanke, kan alla njuta av skidor eller snowboard på ett säkert sätt. Den första och enklaste sättet att garantera din säkerhet samtidigt som du njuter antingen skidor eller snowboard är att köpa en bra hjälm. Se till att hjälmen sitter åt, men inte obehagligt och har en haka rem som kommer att säkerställa hjälm på huvudet i händelse av ett fall. Vid höga hastigheter kan en chef inverkan orsaka allvarliga skador, inklusive hjärnskakning eller frakturer skalle, en hjälm är en god investering mot att förhindra allvarlig huvudskada.

Höga hastigheter är en del av spelet i antingen skidor eller snowboard. Därför, oavsett vilken sport du väljer är rätt för dig, är det absolut nödvändigt att åka skidor eller snowboard i dina förmågor. Se till att du kan kontrollera din hastighet och bromsa vid behov och alltid hålla i minnet att det uppförsbacke skidåkaren eller snowboardåkare ansvarar för att undvika de nedersta skid-och snowboardåkare. Håll utkik efter hinder rakt fram och åt sidorna för dig hela tiden och vara säker på att åka skidor i din förmåga-inte går snabbare än du är bekväm att gå.

Även skador är vanligt vare sig skidor eller snowboard finns det vissa skillnader i vilka typer av fall du kommer att ta. Eftersom en snowboard kräver båda fötterna är monterade på samma objekt, har en snowboardåkare att arbeta hårdare för att göra snabba svängar. Därför en nödsituation vända sig för att undvika ett objekt eller en annan person som kan visa sig svårare än vad det gör på ett par skidor, som möjliggör oberoende rörelse mellan dina ben. Brädåkare har också en tendens att falla direkt framåt eller bakåt, och utsätter handleder och ansikte för extrema skador samt svanskotan, ryggraden och huvudet. Skidåkare tenderar att sjunka till deras sidor, vilket minskar risken för skador på ovan nämnda kroppsdelar utan att utsätta dem för höft-, knä-och axelskada.

Om du är ny på skidor eller snowboard, ta en lektion kan kraftigt minska risken för skador. De flesta instruktörer kommer inte bara lära ut grundläggande eller avancerade färdigheter som kommer att förbättra din förmåga, men de kommer också att visa dig hur man förebygger skador. En av de viktigaste färdigheterna skidor eller snowboard instruktörer kommer att undervisa i är hur man kan falla på rätt sätt och därmed undvika de farligaste och vanliga situationer som leder till skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.