Vilken utrustning behöver jag för Kayak Camping?

Kayak camping är en utomhus sport som innebär att paddla kajak till en campingplats och övernattning. Kajak campingtur kan sista övernattningen, eller mycket längre, beroende på personlig smak, och campingplatser kan nås genom floder, sjöar eller öppet hav. Korrekt förbereder sig för en kajak campingtur är avgörande, och kommer att göra upplevelsen mer njutbar. När du blir mer erfaren med kajak camping, kommer du lära dig om redskap som fungerar bäst för dig, klimatet och miljön.

Redskapet för kajak camping börjar naturligtvis med en kajak och paddlar. Alltid ta extra paddlar tillsammans, i händelse av olyckor. Beroende på vilken typ av bil du har, kan du spänner fast kajaken eller kajaker på topp, eller dra en släpvagn med din kajaker bands fast på. Se till att en säker parkering är tillgänglig, eller att någon är tillgänglig att släppa av dig och hämta dig. Du bör också packa kajakerna innan du beger dig ut för att se till att alla dina prylar passar, och vikten kommer att vara balanserade. Den grundläggande principen för packning för kajak camping är att man bör anta att allt du packar kan bli våt. Du kan minimera risken för detta genom att packa varor i torra påsar, kraftigt isolerad plast eller gummi påsar som kan plomberas. Men om en torr påse misslyckas, vill du vilket innehåll som ska användas, så försök att packa vattenavvisande objekt och textilier som kan snabbt och enkelt torkas. Undvik ull och andra material som kommer att bli tung om de är våta. På ett minimum, du behöver mat, vatten, vattenrening och skydd. Du vill att packa så lätt som möjligt, eftersom du inte kan ta för mycket redskap, både volym och weightwise, i din kajak. För kvinnojour i varmare klimat, en sovsäck är tillräcklig. Men packning tält eller tarp är en utmärkt idé, särskilt i svalare områden eller i en region där regn är trolig. Förutom mat som kan ätas direkt, kan du utöka dina alternativ genom att packa en kokspisel, och du bör också packa grytor, pannor och redskap för att laga och äta med. Försök att fokusera på energirika livsmedel som är lätta att tillreda.

 

Vatten är mycket viktigt. Utöver att göra färskt rent vatten, en vattenfiltrering pump ska packas om du kommer att ha tillgång till färskt vatten. Annars måste du packa ungefär? gallon (tre liter) vatten för varje husbil per dag. Du bör också planera för att föra lager av skyddsdräkter, inbegripet regn redskap. Vissa tycker om att bära en våtdräkt för kajak camping, med en hatt och en långärmad tröja för över det till ytterligare skydd.

 

Personlig omvårdnad poster kommer att bidra till att kajak camping roligare. Hårborstar, tandborstar, bug spray, aspirin, biologiskt nedbrytbar tvål och andra produkter kommer att hjälpa till att hålla campare rena och bekväma. Dessutom har en leverans av toalettpapper och soppåsar ska packas. Du bör planera för förpackning allt med dig när du reser, och du kanske vill kontrollera om lagar som reglerar omhändertagande av biologiskt avfall. I vissa regioner kan du bli ombedd att använda så kallade "honung rör" för att hämta din avfall och släpp det av i ett badrum på din retur.

 

6161816223.pdf 6161816232.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.