Vilken typ av djur som jagas i Nordamerika?

Djur jagas i Nordamerika kan delas in i flera kategorier: storvilt, småvilt, rovdjur, vattenfåglar, pälsdjur, och sjöfåglar. Varje stat i USA reglerar sina egna jaktlagstiftning, men det finns några övergripande offentliga organ och deras tillhörande reglerna som styr alla stater. En sådan lagstiftning är Förenta staterna miljörätt, som infördes för att skydda utrotningshotade arter och flyttfåglar. Likaså jägare som vill jaga skyddade arter skall ha genomgått en kurs jakt säkerhet och har rätt licens pappersarbete.

Storviltsjakt inbegriper försök till stora djur. Förutom en jakt licens, är taggar också krävs enligt lagen för storviltsjakt. I USA stora bytesdjuren omfatta följande: mule och vitsvanshjort, älg, älg, ren, björn, vildsvin, big-horn får, javelina, rådjur och amerikansk bison. Typiska nordamerikanska småvilt djur inkluderar harar, kaniner, tvättbjörn, ekorre, och opossum. Jagade pälsdjur som omfattar de djur som vanligtvis jagas mer för sin päls och hud än deras kött. Dessa inkluderar räv, bäver, mink, Bobcats, råttor mysk och tall Martins. Jagat rovdjur inkluderar prärievargar och berg Panthers lejon (eller Cougars). Fåglar som jagas inkluderar ripa, fasan, vaktel, duva, kalkon, gräsänder och gäss.

 

ODÅGA, eller ohyra, jakt är också en tradition i Nordamerika. Varelser klassas som ODÅGA avlivas eftersom de anses skadedjur och därför deras befolkningar måste hållas på hanterbara siffror. Okontrollerad ODÅGA eller skadedjur siffror leder ofta till skador på gröda, boskap och landskapet. Djur som ofta ingår i klassificeringen av ODÅGA är vilda kaniner och ekorrar, eftersom de finns i så stort antal över hela USA dock ODÅGA och ODÅGA kontroll beror mycket på vilt make-up i landet eller området. Staterna har ofta funnit att tillsammans med tidigare nämnda ODÅGA typer av djur som Coyotes, rävar, kråkor och vilda katter orsaka problem med skadegörare och att deras antal måste kontrolleras av ODÅGA jakt.

 

>

USA främjar också den uppförandekodex som kallas "Fair Chase. "Det inleddes av Boone och Crockett Club medlemmar i slutet av 19th century och reglerar hur jägare bedriver sin jaktexpeditioner. Den ansågs vara en mer rättvis och etiskt sätt att bedriva inhemska nordamerikanska stora bytesdjuren som föreskriver att jägaren ska inte har en orättvis fördel i jakten.

5141815384.pdf 5141815427.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.