Vilka typer av båtar används för Båtrace?

Flera typer av båtar används för Båtrace. Från människa-drivna hantverk är det snabbaste båtarna, det finns fartyg i många storlekar inblandade i sporten Båtrace.

Dragon båtar är ett exempel på vilka typer av båtar som används för Båtrace. De har en långsmal form och behöver en multi-person besättning att paddla dem. Mellan 20 och 50 personer behövs för att tävla en drake båt. En trumma används vanligen för att hjälpa besättningen tid som deras slag, så att de arbetar tillsammans. Trummisen är en viktig del av besättningen, eftersom denna person bestämmer takten för paddlare kommer att använda. I konkurrens är en drake båt prydd med en färgglad drakhuvud och svans.

 

Outrigger kanoter används också för racing. Denna form av Båtrace ursprung i Polynesien, och nu är populär bland fans runt om i världen. Några kanoter plats tre eller fyra personer, och andra modeller kan rymma större besättningar. För denna typ av båt används för båt racing, den paddlare sitta i en enda rad i färdriktningen. Den person som sitter längst fram i linjen är känd som "stroke", och de är ansvariga för att bestämma takten för alla paddlare på Outrigger kanoten.

 

Jet sprint båtar används också för racing. Dessa motorbåtar bära vanligtvis två personer åt gången. Istället för att få ström från propellrarna, de använder framdrivning vattenstråle att röra sig genom vattnet. Detta innebär för förflyttning verk genom att vatten upp från undersidan av båten till en pump-jet in i fartyget. Vattnet passerar igenom och ut genom ett munstycke som ligger på baksidan av jet sprint båten. Denna typ av racing sker på en kurs som består av sammanlänkade kanaler som är mellan 10 och 15 meter bred, på grunt vatten.

 

Hydroplanes finns andra typer av båtar som används för båt racing. Detta är en mycket populär publiksport som äger rum på sjöar och floder med hjälp av en specialiserad motorbåt. Den är konstruerad så att när båten färdas i full fart, den hålls upp av "planering" och endast en liten del av skrovet vidrör vattnet. När en båt är hyvling, det går fort nog att det skims över vattenytan i stället för att driva igenom det så långsamt rörliga farkoster göra.

 

Kappsegling är en annan populär sport som kan komma att tänka på när man tänker på vilka typer av båtar som används för båt racing. Segelbåtar i många storlekar används för kappsegling, bl. a. kölbåtar, med en stråle runt som skrovet på båten är byggd, små racing jollar och katamaraner, som båtar med bogsera skrov gick).

är några former av kappsegling genomförs i skyddade vatten med deltagarna navigerar runt bojar eller markörer, medan andra raser ske i öppet vatten. Större båtar används för offshore-lopp som kan äga rum under några timmar eller under flera månader, till exempel sådana där deltagarna planerar att segla världen.

7171816510.pdf 7171816512.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.