Vilka är de olika typerna av Flipperspel?

I dessa tider av högteknologiska video game system kan Flipperspel verkar vara de sista resterna av en svunnen tid. Men Generation Nexters fortsätta att mata kvartal till en ny ras av flipper maskiner som förekommer video element och andra innovationer. Flipperspel från 1970 till 1990-talet kan fortfarande köpas genom online-auktioner eller privata samlare. Även vintage pinball maskiner kan avnjutas på äldre nöjesparker och arkader retro. Den första Flipperspel framträdde i Amerika på 1930-talet. David Gottlieb, en pionjär i arkaden fältet, som avser ett spel där spelarna inledde kulor med en kolv till en spelyta översållad med stift. Eftersom kulorna krängde genom stiften, skulle de falla antingen i höga poäng fickor eller låga poäng öppningarna längst ned i fältet. Spelarna hade lite kontroll över resultatet, med undantag för kolven hastighet och en liten kropp engelska. En utförligare version av denna ursprungliga flipper design, kallade Pachinko är fortfarande populär i japanska arkadhallarna. Spelare är ofta belönas med extra kulor för höga poäng.

Flipperspel fortsatt att utvecklas under 1940-talet och början av 1950, lägga sådana element som spelare kontrollerad simfötter och solenoid stötfångare. Dessa tillägg få kulorna att stanna kvar på spelplan längre, vilket gör att spelaren känner sig mer kontroll över resultatet. Den första simfötter fanns inte på botten, utan snarare i en rad längs sidorna. Flipperspel om denna tid ses sällan i dag eftersom de ansågs lotteri enheter "och till stor del förstörts av brottsbekämpande tjänstemän. Den typ av Flipperspel flesta vuxna minns första gången i mitten av 1950-talet. För att betraktas som skicklighetsspel, featured dessa nya Flipperspel två spelare kontrollerade simfötter på botten av spelplanen. Avancerad stötfångare och mål släppa gav spelarna ytterligare chanser att få högre poäng genom skicklighet snarare än tur. Flipperspel tillverkas av företag som Bally och Gottlieb från 1950 till 1990-talet ofta framhävs brandröd konst på ryggstöd för att locka kunder. Funktionerna på lika villkor drevs alla av elektriska reläer och solenoider. Spelare kan aktivera en elecromagnetic "Spara" eller ta emot flera bollar, men det spelar i stort sett samma som maskiner av 1950-talet.

Den ökande populariteten avancerad videospel stavas nästan slutet för traditionell Flipperspel under 1990-talet. Beslutade dock pinball företag att lägga till video element och annan avancerad elektronik i sina nyaste maskiner. Äldre spelare njuta av retrokänsla av mekaniska flipper maskiner, medan yngre spelare få chansen att spela videospel och samtidigt uppleva en fysisk anslutning till gameplay. Modern Flipperspel funktionen ramper, videoskärmar, särskilda mål och chansen att spela så många som fem bollar på en gång. Utseende och grundläggande spelupplevelsen av en modern flipperspel kan lyssna tillbaka till en tidigare område, men de egenskaper och element är definitivt 21st Century.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.