Vilka är de olika typerna av Beatles samlarutgåvor?

Utan tvekan var Beatles ett av de mest betydelsefulla banden i historien om rock and roll music. Krediteras med att lansera det som var känt som "British Invasion" i slutet av 1963 tog Beatles USA med storm och banade väg för andra brittiska grupper att samla lojala följande sätt när bland amerikanska tonåringar. Under hela 1960-talet fick Beatles-fans runt om i världen och fortsatte att ta ut ett stort följe även efter 1970 upplösning. Det är de bestående fans som bränsle bestående intresse för flera olika typer av Beatles memorabilia. Den kanske enskilt viktigaste av alla Beatles samlarobjekt är den ökända "Butcher Cover," den ursprungliga skivomslag för 1966 Capitol Records release går och i dag . Locket avbildas de fyra Beatles klädd i slaktare klädrockar och draperat med delar av rått kött och olika kroppsdelar från plast spädbarn. På grund av omedelbar offentliga protester, de omkring 750. 000 LP distribueras med locket återkallades omedelbart och ett alternativ täcker var klistras över många av de återkallade täcker. Samlare idag konkurrerar om att äga en kopia av en av de ursprungliga opåverkad täcker som skickades till discjockeys runt om i USA, eller ett av skivomslag där det är möjligt att svagt se delar av slaktaren skydd genom den alternativa täcker. En annan sällsynthet i Beatles register är serien av julmusik släpptes under 1960-talet till medlemmarna i Beatles officiella fan club. Under flera år under det decenniet, behandlades ledamöter till särskilda inspelningar som inte har frigjorts för allmänheten. Vid tidpunkten för gruppens upplösning 1970, samlades dessa årliga inspelningar till en lång spelar rekord erbjudande som också släpptes endast till medlemmar av de officiella fan club. Både den ursprungliga årliga acetater liksom 1970 sammanställningen anses ytterst vara värdefullt Beatles memorabilia. Den stora tonåren följande i Beatles gjorde dem till Darlings av Teen tidningar i flera år. Under den tiden 16 Magazine, Tiger Beat och en mängd andra fläkt tidskrifter erbjuds ett antal Beatles produkter, bland fotoalbum, lapel knappar och andra intressanta föremål. Många av dessa poster var prissatt så att tonåringar lätt skulle kunna ge dem, oftast inte mer än $ 1,00 i amerikanska dollar. Andra mindre kända publikationer erbjöd också föremål betraktade samlarobjekt idag.

Två andra viktiga punkter i Beatles memorabilia har att göra med två mycket stora konserter. Ena är från 1965 utseende Beatles på Shea Stadium i USA. Denna konsert är anmärkningsvärd som en av de största konserter på dagen, med the Beatles fylla stadion kapacitet. Den andra är Beatles sista konsert framträdande 1966 på Candlestick Park i San Francisco, Kalifornien. Affischer från båda dessa konserter är extremt ovanliga och är mycket uppskattad. Några original utgåvor huvudnummer den autograf av en eller flera av bandmedlemmarna, vilket ökar värdet av dessa samlarobjekt.

 

Flera tillverkare erbjuder ett brett spektrum av 1960-talet leksaker, spel, och till och med dockor och dockor baserade på gruppen. Några av dessa exempel på Beatles memorabilia fortfarande existerar idag och sälja raskt bland samlare. Bootleg kopior av outgivna tar några av deras mest kända sånger också cirkulerar från tid till annan, tillsammans med Beatles kläder, Beatles peruker, och till och med Beatles gitarrer.

 

Utan tvekan finns det fortfarande en hel del Beatles memorabilia som finns idag. Dock är konkurrensen bland samlare och fans ofta hård och priserna för dessa värdefulla objekt är ofta extravaganta. Men det finns fortfarande tillfällen då någon typ av minnessaker finns på vindar, skräp butiker och andra osannolika platser och kan köpas för väldigt lite.

 

5141815458.pdf 5141815466.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.