Vilka är de olika typerna av Ballroom Dancing?

Ballroom dans är formell, social dans. Ordet "bollen" kommer från det latinska ordet ballare , vilket betyder dans. Ballroom Dancing sker genom ett par, en person som leder och de andra följer stegen. De två huvudsakliga stilar i sällskapsdans är internationell stil och amerikansk stil. Den Rumba, Mambo, Cha Cha, Vals, Foxtrot och Swing dansar är några av de mest populära typer av sällskapsdans hade hela världen. är The Rumba stil sällskapsdans även känd som Latin Waltz. Den amerikanska Rumba är en variant av en långsam-rhythmed kubanska dans kallas Sonen som kom till USA på 1920-talet. Den Rumba dansas på plats, snarare än hela dansgolvet, med höfter och andra kroppsrörelser i en långsam, snabb, snabbt slå.

Mambo bygger också på en Son rytm, men har sitt ursprung i afrikanska stammar dans. Den Mambo skapades på 1930-talet av cellisten Oresta Lopez. Lopez "bandledare, Perez Prado, populärt Mambo musik i sällskapsdans. Den Cha Cha kallades ursprungligen Cha Cha Cha som sin huvudsakliga rörelse är baserad på en trippel steg. Den Cha Cha stil sällskapsdans sitt ursprung i den kubanska Mambo och blev populär i USA på 1950-talet. Den Cha Cha tredubbla steg dansas i mellan två berg slå rörelser. The Modern Waltz stil sällskapsdans kommer från Österrike Waltzen stilar i sällskapsdans populär i Österrike och Tyskland i början av 1900-talet. Boston Waltz blev populär i USA 1834 och är en långsammare version av Wienervals. Idag Waltz fortfarande som en långsam form av sällskapsdans och långsamma slå har låtit Waltz ha fler siffror, dipp och åtgärder tillsatts. Det Foxtrot är en typ av sällskapsdans uppfanns av Harry Fox 1914 i New York City. Den Foxtrot innebär att flytta tillbaka benet i en smidig funktion, även om det finns många varianter av Foxtrot. Den ursprungliga Foxtrot var snabbare och inte lika smidig som en del av skillnaderna dansade idag. Men är den snabbaste Foxtrot stil sällskapsdans fortfarande lärs ut i många moderna studios sällskapsdans och dansade i många moderna balsalar.

Swing dansar variera kraftigt beroende på region och land. Ursprunget till Swing sällskapsdans gå tillbaka till södra USA "Dixieland och Ragtime musik. Den Lindy Hop och West Coast Swing sällskapsdans infoga aktiva rörelser tidigt swing såsom hopp, sparkar och energisk flyttar jazz. Big Band Swing sällskapsdans blev populär under Big Band musik av 1930-talet och 1940-talet. Många olika varianter av Swing sällskapsdans existerar idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.