Vad bör jag tänka på vid köp av Våtdräkt?

När du köper en våtdräkt, bör du köpa en som håller dig säker medan vattnet. Dessutom är det viktigt att beakta både komfort och stil när de köper en våtdräkt. När du går dykning, vattentemperaturen är i allmänhet mycket häftigare än din egen kroppstemperatur. Genom fysikens lagar, kommer kallare vatten absorberar din varmare kroppsvärmen. Detta måste beaktas när man köper en våtdräkt. Tjockleken på våtdräkt är den största faktorn som avgör hur bra den kommer att skydda din kropp blir kall. När du köper en våtdräkt, bör du leta efter en som är? till 1 /8 tum (från 6 till 3 mm) tjocka. Det finns ingen regel som säger hur tjock en våtdräkt bör en särskild vattentemperatur. När allt kommer olika människor fryser till varierande priser. Detta bör också beaktas när man köper en våtdräkt-tjocklek som fungerar för din dykning kompis inte får rätt tjocklek för dig. Om du är osäker på tjocklek du ska gå med när man köper en våtdräkt, är det bäst att alltid väga tyngst alltför tjock. Detta beror på att du lätt kan packa kostymen och låt vattnet för att kyla ner dig själv om det behövs. Du har inte många alternativ om din våtdräkt är för tunn.

Design är en annan fråga när man köper en våtdräkt. Du kan välja mellan en bit och två pjäs våtdräkt. De kommer också med huvor som är knutna och huvor som inte är. Du kan också välja att antingen ha dragkedjan på framsidan eller på baksidan. En hel kostym erbjuder den mest skydd, och en fast huva förhindrar att vatten rinner ner ryggen när du dyker i. Samtidigt kan en fast huva inte tas bort helt om det behövs. Ofta har en våtdräkt med en rygg blixtlås högre krage. Detta kan ge lite extra värme, men kan vara irriterande om du har en kräkreflexen eller hitta en högre krage för att vara alltför restriktiv. Du måste också beakta passa när man köper en våtdräkt. Om våtdräkt inte passar er rätt, kommer det inte de skydd du behöver. När du köper en våtdräkt, se till att det inte finns några större brister i armhålan område, i grenen, eller i nacken. Du bör också titta på korsryggen när man köper en våtdräkt. Det våtdräkt bör lämna en liten lucka på grund av kurvan av ryggraden. Du kanske vill köpa en ryggrad pad för detta område om man inte redan ingår.

Området runt handleder och vrister skall vara smidig och ombonad. Dessa områden är de mest problematiska när det gäller vatten läckage. När zippa den våtdräkt, ska du inte hålla ihop för att få upp dragkedjan. Samtidigt bör våtdräkt zip inte extremt lätt. Om detta händer när man köper en våtdräkt, bör du prova med nästa storlek fastställs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.