Vad bör jag tänka på när man köper en surfbräda?

Surfing har en romantisk dragningskraft att vissa skulle argumentera inte överträffas av någon annan sport. Solen, havet och en bra curl destillera allt en surfare behöver till några enkla och grundläggande element. Tja, som tillsammans med en bra surfbräda. Ett vanligt misstag hodad eller nybörjare surfare tenderar att göra är att köpa en Shortboard med tunna rails och en smal svans. Ett flashigt liten surfbräda kommer säkert att se väldigt cool när man står vid vågbrytaren kolla vågorna, men det tenderar att förlora sitt överklagande när det inte kommer att stödja surfaren vikt utan bogging ner och pitching honom eller henne av med alla försök att stå. Enligt många erfarna surfare, de bästa surfbräda en ny surfare kan köpa är en bräda med tjockare räcken och en bredare svans. Målet är en surfbräda som flyter den nya surfare enkelt , som ger föraren öva stående utan att vrida styrelsen. En Shortboard kommer att avskräcka och uttömma alla utom de mest hängivna studenten, förstöra det som annars kunde vara en rolig och lärorik erfarenhet. För den oinvigde en längre surfbräda också gör det lättare att fånga en våg och rida den ytterligare. Om du någonsin sett en erfaren surfare rida små eller långsamt rullande vågor på en Shortboard, har du antagligen märkt honom eller henne med nedskärningar och andra strategier för att "arbeta på vågen" för att få köra det under en längre tid . En longboard kräver inte strategier och ger en stabil plattform för en ny surfare att få en känsla för att stå upp på surf ombord utan att behöva arbeta i styrelsen eller vågen. Nya "mjuka" surfingbrädor är konstruerade speciellt för nybörjare, med massor av längd, till bärighet, och ett tätt skum-liknande yta som är lättare på knäna. Dessa styrelser är ekonomiskt prissatta och ett bra val för en första surfbräda.

Även om en longboard och relativt små vågor är en bra kombination för en ny surfare, en Shortboard, tunn räls och en smal stjärt gör avancerad surfare att utföra trick i nästan alla typer av surf. Den mindre, är lättare surfbräda snabbare och rörligare, men kräver större skicklighet att kontrollera. Dessa tre-finned styrelser kallas drivkraftsalstrare och är bra för surfare som redan har hittat sin balans och kan hoppa upp snabbt på bordet med ett enkelt och ledigt rörelse. Även styrelser klassificeras något godtyckligt, en surfbräda upp till cirka 6'6 "(2 meter) i längd anses en Shortboard. Medium styrelser gå därifrån till ca 8 '(2. 4m) och Longboards når ända upp till 10 "(3m) eller längre. En surfbräda kan kosta allt från $ 200 (USD) till 1000 dollar eller mer. Begagnade styrelser är vanliga på surf affärer, som surfare överlåta sina styrelseuppdrag i mindre eller nyare brädor. Advanced surfare ofta äger flera styrelser för olika typer av surfing eller villkor våg. Old school surfare föredrar Longboards för näsa-ridning, medan den populära trenden går mot smala shortboards och kreativa freestyle surfing.

Om du är ny på surfing, be återförsäljaren eller en instruktör för hjälp att välja rätt surfbräda. Till en början surfare som ännu inte har förvärvat färdighet, bör de viktigaste faktorerna vara en kombination av vikt och längd. En longboard i allmänhet bör vara tre meter (cirka en meter) högre än ryttaren, men vikten kan ändra formeln. Om du får en surfbräda som gör det enkelt att behärska balans, kan du handla det i förväg och mycket snabbare.

5151815589.pdf 5151815591.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.