Vad bör jag tänka på när man köper en skidjacka?

En bra skidjacka är ett måste för alla snö sport. Man måste vara varm och skyddad från vind, regn och snö utan känsla tyngs ned. Det viktigaste saker att tänka på när man köper en skidjacka är värme, andningsförmåga och skiktning. Du bör alltid hålla de klassiska tre lager system i åtanke när vi letar efter en skidjacka och andra skidorter kläder. I de tre Layer System, är det första lagret termisk underkläder, den andra är en fleece jacka, Polotröja eller annan tröja och det tredje skiktet är skidjacka. Vikten av lagren bör vara beroende av klimatet och tid på året där du skidor.

Vissa våren skidåkare kan välja en skida väst snarare än en skidjacka för den slutliga lagret. Dock är det tre skikt som är utformat så att lager kan tas bort under dagen beroende på temperatur och vind /vattenförhållanden samt skidåkares komfort nivå. Det är bättre att börja lite för varmt och ta bort lager än att inte ha tillräckligt med värme och skydd mot väder och vind när du behöver det. En mindre isolerade skidjacka är ofta billigare än en mer isolerad skidor rock, men det är osäkert att snåla på värmen om du verkligen behöver det. Om du kommer att åka skidor i sträng kyla, överväga att få en mycket varm skidjacka med god isolering. Om du är orolig andningsförmågan i en starkt isolerat skidjacka, överväga en stil med dragkedja i armhålorna. Du bör också söka andas ännu vattentätt tyg i alla typer av skidjacka. Välja en skidjacka i en modern men klassisk stil snarare än en mycket trendig stil håller dig snygg i år. Du kan alltid bära trendiga handskar, solglasögon och hattar med din skidjacka.

Den tredje skiktet kallas skalet eftersom det ger en vattentät, väderbeständigt skal som skyddar dig och dina andra lager från vind och nederbörd. När du köper en skidjacka, se till att den vattentäta tyget täcker blixtlås och andra fästelement i skidjacka. Om Ski rocken är mycket vattentät, då är det också oftast mycket vindtäta också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.