Vad är ursprunget till fotbolls poängsystem?

Ursprunget till amerikansk fotboll poängsystem dag versioner av rugby spelas i USA under 19th century. Walter Camp, som många anser fadern av modern fotboll, startade ett poängsystem där olika typer av mål kombinationer gjorde mål mot ett lag var jämfört med det andra lagets mål kombinationer. Denna tidiga system var förvirrande och ledde snart Camp omarbeta poängsystem.

Camp reviderade rugby eller fotboll poängsystem gick enligt följande:

 

  • Field mål tjänat fem poäng
  • Safeties förtjänat en punkt
  • touchdowns tjänat två punkter
  • gjorde mål efter en touchdown tjänade fyra punkter.

 

systemet beaktar att rugby från fotboll, och fotboll från rugby. Punkter som sparkar i ett mål har ansetts vara av större värde än poäng gjorda genom att köra bollen i att göra mål ett mål. Erkännande fanns som mål i rad var svåra att uppnå och dessa tilldelades därför.

 

1897 som modern fotboll verkligen tog form, fotboll poängsystem anpassades nästan med nuvarande poängsystem. Touchdowns fick mycket större värde och tilldelades fem punkter, och en andra touchdown mål, eller extra punkt fick en kick efter en touchdown. Fält mål var bara värd tre poäng enligt de nya reglerna, men dessa regler ändrats igen 1912. fick touchdowns sex punkter som de är nu, och en kick efteråt tog en punkt. En tydlig förändring hade skett i tyngdpunkten från sparkar spelet till driften och passningar, och fotbolls-systemet i början 20th century återspeglade detta. Från 1912 och framåt, var det fotboll poängsystem en konstant och väl förstått aspekt av spelet.

 

Sedan 1912 reglerna, har bara en betydande scoring funktionen lagts till fotbolls poängsystem. Detta kallas för två-punkt omvandling, vilken genomförs efter en sättning har rankats. Om laget som just har vunnit en touchdown kan antingen köra eller vidarebefordra bollen i sista zonen på nästa spel, har de fått två poäng i stället för en punkt för att sparka bollen genom målstolparna.

De två-punkt konvertering tillför ett intressant inslag i strategin för att fotbolls poängsystem. En bra quarterback och brott kan vinna över ett annat lag helt enkelt genom att kunna påverka dessa extra två punkter. Det innebär fortfarande en viss risk, och är oftast mycket svårare att uppnå än att sparka ett mål genom målstolparna efter en touchdown. Många lag inte ens bry sig om försök till två punkter omställningen i den nya fotboll poängsystem, eftersom risken att man inte poäng två punkter inte uppväger fördelarna med poäng en poäng genom ett mål kick.

6151816100.pdf 6151816105.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.