Vad är några olika typer av kortspel?

Spelkort tros ha sitt ursprung i Italien i mitten av 1800-talet. Idag, kortspel fortfarande är populära i hela världen. Några olika typer av kortspel inkluderar Bridge, Poker, Cribbage, Solitaire och Rummy.

Många olika varianter av Rummy finns idag. Rummy kortspel tros vara inspirerad av en mexikansk kortspel kallat Conquian som spelas med en kortlek med 40 kort som inte har några åttor, nior och tior. Basic Rummy, eller Rak Rummy, brukar spelas med två till fyra personer, men kan spelas med upp till fem eller sex.

Valet av ett visst antal avtal eller ett mål värdering måste vara överens om innan de börjar spela i grundläggande Rummy kortspel. Alla 52 korten i en vanlig kortlek med spelkort används, med låga ess och kung högt. Sex eller sju kort delas ut till varje spelare, beroende på antalet spelare. Det översta kortet i de återstående däck läggs möta börja bortläggningsstapeln och resten av däcket är depån. Syftet med grundläggande Rummy är att bli av med alla dina kort i sekvenser av nummer i samma färg samt i tre och ett fyrtal.

Solitaire brukar spelas solo, men började som en multi-player spel i mitten av 1800-talet. Solitaire är ofta kallas Tålamod i Storbritannien och réussite , som betyder framgång i Frankrike. I Tyskland var Solitaire populärt spelade som en konkurrenskraftig flera spelare kortspel med en kortlek för varje spelare. Den solo aspekt av Solitaire tros ha kommit från spelare öva på egen hand för spel konkurrens kort. Online Solitaire är en av de mest populära online-kort spelomgångar idag.

Sir John Suckling England sägs ha uppfunnit Cribbage i början av 1600-talet från kortspel kallat Noddy . Även i den moderna versionen av Cribbage, en spelare gör sig två korten i krubban, Suckling version hade bara ett kort placeras i vaggan. Cribbage skiljer sig från många andra kortspel i att det spelas med en särskild styrelse med hål och pinnar att räkna poäng. Kombinationer lägga upp till 15 samt driver och par och en triss poängsätts poäng i Cribbage.

Poker kortspel sägs ha sitt ursprung i Asien mer än 1000 år sedan. Poker är ett tävlar spel, vilket innebär att händerna är bluffade och satsningar görs med en pott av vinster såsom marker eller pengar. Poque , ett franskt kortspel, väckte idén om hjärtat, klöver, ruter och spade passar vi fortfarande använder idag. Pokerspel kortspel spelades i USA så tidigt som 1811 på Mississippi ångbåtarna. Olika former av poker kortspel med varianter på bluffar och hålla strategier. Bra Pokerhänder innehålla färg, eller anpassade sekvenser av kort, och en kåk, vilket är ett par plus en triss.

Härstammar från 16th century engelska spel Whist, Bridge är ett av de populäraste och svåraste kortspel genom tiderna. Bridge är ett trick-ta och budgivning spel med många komplexa konventioner och signaler budgivning. Lärande och öva strategier som försvarar hand och att öppna bud är viktigt att lära sig bli en bra Bridge spelare. Bridge är också känd som Bridge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.