Hur ställer jag upp en Half Marathon Training Schedule?

Det första steget i att starta en halv schema maratonlopp utbildning är att avgöra vad dina mål är när man kör på halv maraton. Ditt mål är helt enkelt att fullfölja tävlingen och ha en bra tid, eller har du ett specifikt mål tid i åtanke? Kör du för att stödja en välgörenhetsorganisation eller lokal ras eller är du kör halvmaraton att förbereda sig för ett längre lopp? Svaren på denna fråga kommer att hjälpa dig att avgöra lämpliga halv schema maraton utbildning. Om du vill gå till tävlingen och ha kul, kan du förbereda köra tre dagar i veckan. En dag borde vara en lätt köras. Om du är ny på löpning, börja med att fylla en mile (1,6 kilometer). Öka avståndet detta drivs av en halv miles (0,8 kilometer) varje vecka tills du kör sex miles (9,6 kilometer) bekvämt. Om det vid något tillfälle, du hittar den här kör alltför påfrestande, back off för några veckor sedan öka avståndet igen. Den andra verk av veckan kommer att bli en hastighet träning. Det finns en mängd olika hastighet träning som du kan göra. Du kanske tycker att hastigheten pass är inte viktigt om du inte kör på tid. De är bra därför på tävlingsdagen, du kan fastna i spänning och kan springa fortare än du hade planerat. Om kroppen är van vid att köra fort ibland, kommer du inte så ont efter loppet. Om du vill köra på ett spår, kan du njuta av hastighet pass såsom sex typer av 200 meter sprint med 200 meter återvinning promenader eller jogs däremellan. 400 och 800 upprepar mätaren är också populära sträckor. Närhelst du gör snabba pass på banan är det viktigt att ge Amble återhämtningstid mellan varje sprint. Om du vill göra snabba pass på vägen eller stigen kan du göra fartleks eller kör tempo. Fartlek är det svenska ordet för hastighet spela. En aerobic träning är när du blanda snabba spurter i din vanliga springa. Det finns ingen hastighet eller avstånd. Till exempel kan du se en telefonstolpe i distans och sprint till det. Du sakta sedan ner till en joggingtur. När du återvinner, tittar du efter en annan milstolpe spurta mot. Det är osannolikt att dessa accelererar kommer att ske så snabbt som ditt spår spurter, eftersom man inte återhämtar sig som fullt mellan varje dos.

Tempo löper handla om löpande under en halv till två miles (0,8 till 3,2 kilometer) för att värma upp, sedan snabbare. Du kör mitt i ditt tempo köra i en takt som du kan underhålla, men är svårt. Du avslutar med ytterligare en halv till en mile (0,8 till 1,6 kilometer) svalna.

Speed utbildning är stor för en halv maraton träningsschema eftersom det simulerar verkliga förhållanden världen racing, där du kanske vill påskynda att passera någon och sedan sakta ner för att fånga din andedräkt. Den sista typen av kör som du behöver lägga till en halv maraton träningsschema är en lång sikt. För ett halvt maraton, vilket är 13,1 miles (21 kilometer), kan du börja med en lång sikt fem miles (8 km). Successivt öka längden på dina långa loppet tills du kör 12 miles (19 kilometer). När du kan slutföra detta avstånd, är du redo för din halvmaraton.

Om ditt mål är mer aggressiv, kan du ändra din halva schema maratonloppet utbildning för att återspegla detta . Kör fler dagar i veckan, lägga till mer lätt körs. Om du kör fem dagar i veckan, kan du ha ett långsiktigt, en hastighet träning och en dag där du kör kuperad terräng. De andra två dagarna ska vara enkelt går. Ta alltid minst en ledig dag varje vecka så att kroppen kan återhämta sig.

?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.