Hur fungerar Friction påverka Förslag om ett bowlingklot?

Som ett bowlingklot flyttas nedåt gränden, den mängd olja som används på körfält i hög grad kan påverka förslaget om ett bowlingklot. En bowlingbana är oljad att öka hastigheten på bollen som det blir närmare till stiften. När kulan kommer närmare stiften är Lane typiskt mindre oljad. Friktionen mellan bollen och körfält som stiften kommer närmare kan orsaka större snurra eller hastighet och orsaka förslaget om ett bowlingklot till förändring.

Med större friktion, det snurrar och övergripande förslag om ett bowlingklot kommer att öka, vilket gör att bollen att snurra över Lane. Om körfältet är väl oljade, kommer hastigheten på bollen ökning och snurra kommer att minska när bollen kommer till andra änden av körfält.

 

Förslaget om ett bowlingklot beror på vikten av bollen-en tyngre bowlingklot kommer att ådra sig större friktion eftersom det rullar mot stiften än en lättare boll. Även om väl oljade körfält, kommer det att finnas mer friktion ändra förslaget om ett bowlingklot, om bowlingklot är tyngre. Om någon spin sätts på ett bowlingklot, storlek beror på kroken som uppnås på friktionen fram som bollen är i rörelse. Spin kommer att producera större krok inverkan om det är mindre olja på vägen, ökar friktionen och möjliggör spinn på bollen som sakta framåt och verkar ha en starkare krok. Om körfältet är väl oljad på stift slut, det bowlingklot, även med snurra, har mindre av en krok effekt eftersom friktionen mellan bollen och körfält kommer att vara mindre och bollen når stiften fortare.

 

Ändra teknik som används för att rulla ett bowlingklot kan också ändra förslaget om ett bowlingklot. Om en boll rullas utan snurra eller med mycket lite spinn motstå framåt kommer effekterna av friktionen blir mindre synliga, eftersom bollen inte även rullande i en sidledes rörelse. Detta bör minska friktionen mellan bollen och körfält, så att bowlingklot för att öka hastigheten mot pinnarna. En sidledes spinning bowlingklot har större friktion mot den kö som rullar, eftersom bollen är rullande i flera riktningar. Eftersom friktionen ökar kommer det framåtgående rörelse bollen långsamt och kroken kommer att bli mer synliga.

 

Förslaget om ett bowlingklot kan göra hela skillnaden i ett plommonstop poäng. Det bästa sättet att testa hur detta fungerar skulle vara att bowla, förutom att vara ganska kul, kommer den visar också bowlare hur mycket förslaget om ett bowlingklot kan förändra spelet.

 

4131815136.pdf 4131815158.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.