Är det farligt att cykla utan hjälm?

För de flesta av de inspelade historia cyklar, bär en hjälm var något som var begränsat till yrkesverksamma som deltar i tävlingar. Början på 1980-talet, en rörelse för att främja användningen av cykelhjälmar bland alla cykel förare uppstod. Folk började bli mer medvetna om behovet av att göra rimliga bestämmelser för att njuta av cykling på ett säkert sätt. Ändå finns det människor, särskilt vuxna, som fortsätter att cykla utan hjälm. Faktum är att det inte är säkert att bedriva denna typ av beteende. Här är några fakta som illustrerar varför ingen skulle cykla utan hjälm. Det mest uppenbara skälet att det är farligt att cykla utan hjälm har att göra med att skydda föraren från huvudskador . Tiotusentals cykel ryttare är upptagna till akuten varje år. I de flesta fall, ryttaren inte bär cykelhjälm. De typer av skador sträcker sig från enkla nedskärningar och mindre hjärnskakning till stora skador som inducerar svullnad och tryck på hjärnan. I ett litet men växande antal, ihållande dör på grund av de skallskador på grund av brist på en cykel hjälm. Faktum är att väljer att cykla utan hjälm är inte olikt framför ett motorfordon utan bilbälte. I båda fallen finns en ökad risk för misshandel, även permanent skada.

Bike hjälmar är avsedda att hjälpa absorbera stötar som annars skulle bibehållas genom skallen i händelse av en sammanstötning. I många fall olyckor med cykel ryttare ingår även någon form av motorfordon. Vid en krock mellan två enheter, är föraren av cykeln mycket mer benägna att stödja en allvarlig skada. Om själva händelsen inte skadar ryttaren är chansen stor att det kommer att finnas en viss grad av skada vid kontakt med marken. Hjälmar kudde skallen på islagspunkten, vilket minimerar risken för någon typ av permanent skada som kan leda till hjärnskador eller tom dödsfall.

Det finns också en annan goda skäl att inte cykla utan hjälm. Vuxna bör föregå med gott exempel för barn och ungdomar, undervisning värdet av säkerhet genom sin verksamhet. Tonåringar bör även medverka i Föregå med gott exempel för yngre barn. Väljer att inte bära skyddande huvudbonad sänder ett tydligt budskap att det är OK att cykla utan hjälm. Meddelandet exempel kommer att göra mycket mer av en effekt som bara verbalizing hur farligt det kan vara att cykla utan hjälm. Uttryckte sin oro för andra människor genom att uppmuntra att bära hjälm, tillsammans med att bära en själv, kommer att uppmuntra andra att göra detsamma.

7161816320.pdf 7161816345.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.