Vad bör jag veta om att välja mountainbike däck?

mountainbike däck finns i en mängd former och storlekar, och välja de rätta för dina syften kan vara svårt. Det första du bör göra när du väljer däck cykeltur är att besluta vilken typ av ridning du kommer att göra och i vilken terräng du kommer att rida. Däck som lyckas bra i lera kan inte klara sig bra i torra, dammiga förhållanden, och vice versa. Om du rider din cykeltur i första hand på vägen, skulle du behöva välja olika däck mountainbike helt. Så steg ett i ditt val av nya däck cykeltur bestämmer vilken terräng du kommer att rida oftast.

Mountain bikes har blivit många ändamål under de senaste åren, och därför cyklister får finna sig rida på trottoaren oftare än någon annan terräng. Om så är fallet med din ridning, i mountainbike däck du ska välja är bälten eller semi-slicks. Slick däcken har ingen trampa på dem och därmed har lågt rullmotstånd. Semi-slick däck har liten eller ingen trampa i mitten av däcket men knölig tänder på sidorna, så om du rider både på och utanför vägen, semi-slick mountainbike däck ger dig lågt rullmotstånd utan även dragning medan kurvtagning.

 

För de leriga dagar, måste din cykeltur däcken har mönsterdjup som är utspridda nog att kasta lera. Om dina däck blir täckt med lera, förlorar de sitt grepp och kan göra att du glida över stenar och rötter. Bra lera cykeltur däcken har breda kanaler som gör att lera att flyta genom dem istället för att bygga upp och fastnar i smalare spår. En bakre däck med bred horisontell trampar ner mitten och sprida-Apart rattarna på sidorna skulle vara ett bra val för lera.

 

Torra, dammiga miljöer kräver olika mountainbike däck helt och hållet. Sedan sprider slam är inte viktig, kan vreden på däcket vara närmare varandra och djupare för att tillhandahålla dragning i lös terräng. Om du rider slickrock eller behöver dina däck med grepp i snäva kurvor, anser super-tacky däck som har en mjukare förening av gummi. Dessa mountainbike däck tendens att slitas ut snabbt, men i loppet situationer eller rider där grepp är mycket viktigt, super-tacky eller mjuk sammansatta däck kommer att göra underverk.

En viktig fråga du bör tänka på innan du köper något tröttar mountainbike är den typ av hjul-system du har. Om ditt hjul har slanglösa fälgar, bör du välja en specifik slanglöst däck, och dessa kan bli dyrare, men du kommer att spara pengar på rör och du kan köra lägre däcktryck för större dragkraft. Slanglösa fälgar kräver slanglöst-specifik mountainbike däck för att ansluta korrekt och försegla luftläckor, de kan också användas med ett rör om du får en lägenhet. Icke-slanglösa däck kommer inte att fungera korrekt med slanglösa system, medan de monterar fin och blåsa med en slang i slanglösa fälgar, hittar du det är betydligt svårare eller rentav omöjligt att blåsa upp icke-slanglösa däck utan slang.

1111813499.pdf 1111813504.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.