Vad bör jag tänka på när du köper en käpp?

En käpp är precis vad namnet antyder: en käpp som hjälper en person att gå, vandra, eller ens stå still. Det kan ses som ett slags "tredje ben. " Många människor tycker att deras egna två ben helt enkelt inte tillräckligt för komfort och stabilitet som de letar efter när promenader eller vandra, även bara för korta sträckor. En käpp eller gångstavar ger behövde hjälp och göra en person att känna sig som om han är på mer fast mark. När du köper en käpp, måste man överväga sina egna individuella önskemål och smak. Behovet av käpp är det första övervägandet. En käpp som används för vandring branta stigar kommer att vara helt annorlunda än den som används för att gå inomhus. En käpp som används för att hjälpa en person att gå efter en skada eller på grund av en fysisk åkomma varierar med typ än den som används för rekreation. Efter bestämning av specifika användningen av käpp Använd följande riktlinjer när det är dags att köpa. för vandring och andra utomhusaktiviteter, adventuresome promenader, en käpp kommer att ge stabilitet och lindra stress på armar , ben och rygg. Men med ett par käppar eller stavar vandring ger ännu bättre balans och kontroll, ibland tar det lite övning att vänja sig ett par stavar eller stänger, men de flesta tycker att när de väl vant sig vid dem, gå med vandring pålar är ännu bättre för leder och muskler än en enda käpp. Att använda en käpp för vandring kan tjäna andra syften än bara en tredje sträckan. En käpp kan användas som en slags mini-stavhopp för att hjälpa vandrare hoppa över bäckar, som kan användas för att dra upp andra vandrare som har fallit ner eller behöver lite hjälp att komma upp en brant lutning, och det kan även användas för att avvärja vilda djur, om det behövs.

Promenadkäppar görs främst för inomhusbruk skiljer sig åt främst i spetsen längst ner på staven. Många använder en gummi spets, ungefär som en spets som skulle användas på en käpp, medan andra har en typ av klor som håller käpp Sturdy, hindrar den från att halka, och är bra på mjukt underlag, som sand eller snö.

En käpp kan vara allt från en gren som skurits till storlek, eller den kan göras från starka, lätta titan, med möjlighet att kollapsa ner och förvara i små utrymmen, till exempel ryggsäckar eller bagage. För att gå på plana ytor, en käpp bör vara ungefär halva höjden av personen som använder käpp, samtidigt som det bör vara i axelhöjd för att gå på stigningar. Oavsett vilken stil eller typ, det viktigaste om en käpp är att den person som använder den känner sig bekväm med det och får hjälp av den.

3121814580.pdf 3121814584.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.