Vad är skillnaden mellan rullskridskor och inlines?

Rullskridskor och blad rullen är båda typerna av sportskor som tillåter användaren att rulla på hjul. Rullskridskor och blad rullen skiljer sig åt i hjulet arrangemang. Rullskridskor utnyttja fyra hörn hjul på botten av skate, ungefär som hjulen på en bil. Roller blade hjul har anpassats till mitten av foten från häl till tå, i en rak linje av tre, fyra eller fem hjul.

hjulen på rullskridskor samt skär rullen ger olika möjligheter och olika stilar av skridskor. Fyra hjulen på rullskridskor i position för bästa stabilitet och balans. De är tjocka hjul formade som bildäck, medan inlines, också kallad "in-line skridskor, har hjul anpassade för hastighet. Den raka utformningen av in-line skates också medger snabbare svarvning. Deras design var att härma skridskoåkning, och mindre stabil konstruktion med längre, smalare hjul leder oftast till fler skador. En annan skillnad på rullskridskor samt skär rullen är proppar. Roller skate proppar är runda och placeras på framsidan av skon, på tå. Dessa proppar kräver att åkarna att höja sina klackar och spets tårna fram att sluta. Roller blade proppar är rektangel och allmänhet placerad på baksidan av skate, nära hälen. Att sluta på inlines, har bäraren helt enkelt att göra motsatsen till rullskridskor: Lyft tårna och det sneda hälen i marken tills proppen motsvarar ytan på golvet eller marken.

 

Rullskridskor och inlines, trots att den delar en gemensam härstamning, har olika historia. Rullskridskor var mycket populära bland barn under 1970-talet, och var kulturellt fenomen inom andra områden som rullar caféer, derbies rulle för de mer extrema. Rullskridskor patenterades först 1760 i Europa, och dagens form av vält skridsko var först utforma 1863. Både rullskridskor och blad rullen, dock är godkända av American Heart Association lika bra aerob träning verktyg.

 

inlines, eller på inlines, utvecklades först ut av rullen skridsko design under 1980-talet som ersättning utbildning metod för skridskoåkning. De blev populär under 1980 och 1990 med marknadsföring av Rollerblade varumärke rullskridskor. Inlines har bidragit till att öka populariteten för Inlinehockey, freestyle slalom skating, och skridsko.

 

Rullskridskor och blad rullen, men i samma familj, har en viktig skillnad. Denna skillnad är i hjulet form och design. Och utformning skillnaden, Quad eller in-line, stavar skillnaden mellan hastighet och stabilitet i rullskridskor och blad rullen.

 

001805528.pdf 001805537.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.